AKTUELNO

Strašno.

Ekipa emisije ''Kontravizija'' autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića pitala je stanovnike prestonice kako komentarišu to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao državna sredstva za snimanje filma ovog meseca svom prijatelju Englezu Alfredu Hičkoku, a ne nekom od srpskih reditelja.

Neki od odgovora glasili su ovako:

To samo pokazuje jedan veliki blam i šamar srpskim rediteljima i režiserima.

Foto: TvPink Printscreen

Mislim da je to u redu jer on misli da će on bolje da snimi film nego neki naš reditelj. To je njegovo pravo i njegovo mišljenje.
Pranje para.

Foto: TvPink Printscreen

Kradu uvek, uvek troše državna sredstva.

Podsetimo, anketirani građani su rekli da ne podržavaju aktuelnu vlast.

Mogao je ta sredstva da usredsredi na nešto bitnije.

Foto: TvPink Printscreen

Pogrešno usmeren novac.

Foto: TvPink Printscreen

Što se tiče Hičkoka, ja sam gledao par njegovih filmova i zanimljivi su. On je jedan od ikona horor filmova, ali nama je neophodnija naša kultura.

Odgovarajući na pitanje da li su negde pročitali ovu nepostojeću vest neki su rekli da jesu.

Anketirani građani su Vučiću poručili da pogleda malo naše režisere, a Hičkoku da ako je već dobio pare napravi to kako treba.

Podsetimo, Ser Alfred Džozef Hičkok (1899 - 1980) bio je britanski filmski reditelj, najpoznatiji je po filmovima iz žanra trilera. Počeo je da režira u Engleskoj pod uticajem nemačkog ekspresionizma, a od 1939. godine režirao je u SAD. U karijeri dugoj šest decenija režirao je preko 50 filmova i stekao status jednog od najpoznatijih i najcenjenijih filmskih reditelja svih vremena.

#Kontravizija

#anketa

'