AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić ocenio je danas da je Srbija u vreme vlasti Dragana Đilasa bila zemlja u kojoj su pod plaštom 'demokratije' vladali kriminalci isključivo u cilju ličnog bogaćenja i urušavanja države spolja i iznutra.

- Rekordna nezaposlenost, uništena privreda, opljačkana država, građani bez perspektive, smanjenje teritorije odvajanjem Crne Gore i samoproglašenjem nezavisnosti Kosova, kojima su kumovali što nečinjenjem, što štetočinskim činjenjem, Beograd u dugovima - legat je Dragana Đilasa sopstvenom narodu - saopštio je Đurić reagujući na njegov autorski tekst u nedeljniku Vreme, saopštila je SNS.

On je ocenio da je što što je Đilas posle sebe ostavio prazno, osim svojih bankovnih računa i u katastru upisanih nekretnina na svoje ime, koji su njegova imovina, po sopstvenom priznanju, u vrednosti od očigledno nedovoljnih 25 miliona evra.

- Sada Dragan Đilas, koji kontroliše dobar, ali za njega nedovoljan, deo medijskog tržišta u Srbiji, u svojim medijima čistom demagogijom, lažima i jeftinim politikanstvom svakodnevno pokušava da se vrati na vlast i domogne ključa od "državne kase", obrušavajući se na one koji vode zemlju, a kojima je poverenje dalo više od 50 odsto građana Srbije - rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, to je ono što Đilasa najviše boli, jer je svestan da svojim bogatstvom i medijima ne može da nadomesti to što ga narod ne voli, što mu nije zaboravio svo naneto zlo, da nikakvu podršku nema među građanima, "da je rejting, njegov i njegovih sledbenika u liku saradnika kriminalaca Vuka Jeremića i nasilnika i fašiste Boška Obradovića, u konstantnom padu".

- I pored neoborivih dokaza da Đilas bogatstvo nije, kako je tvrdio, stekao u inostranstvu, već upravo u Srbiji za vreme dok je bio na vlasti, on se usuđuje da bez ikakvog srama i bez trunke savesti priča o nečijem poštenju - navodi Đurić.

On podseća da čovek koji je uveo rijalitije u Srbiju, kontrolisao, a i sada kontoliše dobar deo medija, "priča o slobodi štampe, o nekakvim navodnim diktaturama".

- A upravo je Đilas poznat po tome da je, dok je bio na vlasti, bio gospodar "života u smrti", kako medija, tako i Grada Beograda i ostatka Srbije - navodi Đurić.

Kakav je Đilas, kaže Đurić, govori i činjenica da ne preza ni od toga da veličanstvenu posetu Emanuel Makrona, koji je pokazao uvažavanje i poštovanje i građanima Srbije i njenom predsedniku, pokušao da iskoristi u svoje propagandne svrhe za blaćenje sopstvene države.

- Dok su strani državnici, u vreme dok je Đilas vodio našu državu, širom zaobilazili Srbiju, a ono malo njih što je tada i dolazilo samo je isporučivalo zahteve i stavljalo našu zemlju pred svršen čin, sada kod predsednika Vučića na zvaničnom, ali partnerskom i prijateljskom nivou dolaze i predsednici Kine, Rusije, premijeri i predsednici najznačajnijih evropskih i svetskih država - ističe Đurić.

#Marko Đurić

'