AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da objavljivanje snimka razgovara bivših šefova diplomatija Srbije i Crne Gore Vuka Jeremića i Milana Roćena pokazuje da unutar spske opozicije postoje ozbiljni sukobi.

Vesić je istakao da snimak Jeremića pokazuje kakav je njegov odnos bio prema državi u kojoj je obavljao značajne državne funkcije i na čiji račun se "sprdao".

- To samo govori da Jeremića apsolutno ne zanima interes države u kojoj je, već samo da li može za sebe nešto da ostvari. To se dešavalo i u slučaju Patrika Hoa, kada je Jeremić bio na poziciji predsednika skupštine UN i koristio svoje mesto kako bi napravio problematične poslovne veze – naveo je Vesić.

Kako je dodao, emitovanje snimka govori o tome da unutar opozicije u Srbiji postoje ozbiljni sukobi, podsetivši da već duže vreme traje sukob između Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Krstić emitovanje snimka razgovara Jeremića i Roćena vidi kao obračun unutar srpske opozicije, odnosno Saveza za Srbiju.

- Mislim da unutar Saveza za Srbiju postoji tendencija da se odrubi glava, figurativno rečeno, onom drugom, pa su i ovi razgovori posledica te želje – naveo je on i dodao da Jeremić duguje javnosti objašnjenje oko iznajmljivanja 30 soba za zabavu na Svetom Stefanu.

Krstić je naglasio da bi istraživački novinari trebalo da se posvete ovoj temi i zatraže odgovore od Jeremića.

On je dodao da se boji da se istraživački novinari neće baviti ovom temom jer je kada je Hašim Tači zahvalio Jeremiću u UN, Jeremić nestao nekoliko dana sa lica zemlje, a kada je vratio bilo je “pojeo vuk magarca”.

Krstić smatra i da ovo pitanje Jeremiću uopšte ne može da bude postavljeno jer bi odbili sa vrata novinare koji bi bili spremni da ga postave.

#Goran Vesić

'