AKTUELNO

Nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer Momir Bulatović preminuo je u 63. godini života. Na gradskom groblju "Čepurci" u Podgorici više hiljada ljudi jutros izjavljuje saučešće porodici Momira Bulatovića, bivšeg predsednika Crne Gore i premijera Vlade SR Jugoslavije.

Prisustvuju građani iz svih krajeva Crne Gore i Srbije. Poslednju poštu Bulatoviću su odali ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, Nikola Šainović, bivši potredsednik vlade SR Jugoslavije, potpredsednik SPS Predrag Marković, advokat Zdenko Tomanović, brojni politički predstavnici Crne Gore.

Foto: IN4S

Povorka je sa gradskog groblja  u 12 časoa krenula ka selu Raće u Kučima, gde će Bulatović u 15 časova biti sahranjen na porodičnom groblju.

Foto: IN4S

Danas je u Plavoj sali Srpske kuće održana komemorativna sednica povodom smrti bivšeg predsednika Crne Gore i premijer Savezne Republike Jugoslavije Momira Bulatovića, kojoj je prisustvovao veliki broj političara, državnika i građana.

Foto: IN4S

Porodici pokojnog Bulatovića obratio se direktor Srpske kuće Emilo Labudović koji je kazao da je Momir i danas sve okupio u prepunoj sali kao i pre neku noć kada je s istog mesta sve uveravao da nije sve izgubljeno i da ima nade.

Foto: IN4S

- Ali, svi su o Momiru govorili i pisali u prošlom vremenu i svi su govorili i pisali o onome što je on bio. Ja danas neću i ne mogu. On je i jutros ovde sa nama i među nama, ova sala još uvek zrači sjajem njegove elokvencije, njegove dobrote, njegovog neodoljivog šarma i neizrecivog optimizma. Ovim svodom još uvek odjekuje njegov topao glas koji je u decibel bio jednak i kad hvali i kad prekoreva, kao odobrava i kad osporava. Kud god da se okrenem, vidim njegove oči pune juga, vidim njegov osmeh sa kojim je mogao stati pred haubicu, vidim njegove kovrdže i njegove brkove koji su ga činili jedinstvenim - rekao je Labudović.

Foto: IN4S

Pored lidera opozicionih patrija komemeorativnoj sednici prisustvovao je i predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Sahrana bivšeg predsednika Crne Gore je danas u 15 časova u njegovom rodnom selu Raće u Kučima.

#Komemoracija

#Momir Bulatović

#Sahrana

'