AKTUELNO

Sagovorni Pinka oštro su osudili pokušaj politizacije dece od strane pojedinih predstavnika opozicije, istakavši da država uradila sve što treba i da je u roku od 48 sati utvrđeno kako je došlo do opstrukcije procesa polaganja male mature.

Duško Vukajlović, glavni i odgovorni urednik "Alo", je istakao da su oni koji traže ostavku ministra i vlade zbog odlaganja testa iz matematike na maloj maturi instruirali proteste i pokušali da politizuju decu.

- Šta traži lider političke stranke među osnovcima? Možda on jeste na intelektualnom nivou dece od 13 - 14 godina, ali nema šta da traži na protestu osnovaca. Nakon toga su se javili i drugi koji su zatražili ostavke. Pitam sve njih, da su oni na vlasti šta bi bilo? Koja vlada, koji ministar na svetu ili bezbednosna služba bi uradili u ovom slučaju drugačije od onoga što je urađeno u Srbiji? – naveo je Vukajlović.

On je ukazao da je stopirano polaganje, a istovremeno su se policija i bezbednosne službe uključile u slučaj i za dva dana je sve otkriveno i završeno.

Foto: TV Pink Printscreen

Vukajlović je dodao da su se sinoć pojavile lažne informacije o testovima.

- Strašno je to što se desilo, ali nema potrebe za politizacijom posebno ne kada se radi o deci – istakao je.

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" smatra da se u Srbiji svaka tema politizuje, pa je tako i u slučaju male mature.

- Politika ima veze sa svim sferama društevnog života. To je bila jedna kriminalna radnja, ali e iskoršćena da se maksimalno politizuje. Maloletnici se pretvaraju u demonstrante – naveo je Vučelić. Prema njegovim rečima, dogodila se krađa, došlo je do dezavisanja, kompromitovanja procesa male mature i iz toga treba izaći.

Foto: TV Pink Printscreen

- Treba naći krivca, poništiti ispit i odložiti ga za drugi dan. To je i urađeno – istakao je Vučelić.

#Milorad Vučelić

'