AKTUELNO

Zoran Todić, predsednik opštine Leposavić, povodom najava da će akcije ROSU biti nastavljene kaže da će srpski narod nastojati da bude trezven i miran.

- Građani su uznemireni povodom brutalnih upada jedinica ROSU na sever KiM. Imamo informacije da će akcija biti nastavljena i to nas obavezuje da budemo trezveni i mirni. Da u skladu sa državnim rukovodstvom Srbije dodnosimo odluke. Mi predstavnici srpskog naroda spremni smo da branimo svoje porodice, naše domove, naš narod – kazao je Todić i dodao:

Jedinstveni smo. Nije ovo prvi put da Albanci na ovaj način pokušavaju da zastraše srpski narod koji živi na KiM. Postojalo je hiljadu načina, da se razgovara sa tim ljudima ako su počinili krivična dela. Ovo je za jasan cilj imalo da zastraši srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Todić je rekao da je Srbija spremna da zaštiti svoj narod i naglasio da su Srbi na braniku svojih domova i da veruju u politiiku predsednika Vučića.

Povodom skupa koji je organizovan za danas, Todić kaže da je cilj da se pošalje poruka Albancima u Prištini da su Srbi spremni i odlučni da se suprotstave svim oblicima nasilja.

Foto: TvPink Printscreen

- Spremni smo da branimo naše domove, naše porodice, to možemo učiniti samo složno jedinstveno i mudro. Danas ćemo pokazati slogu i srpsko jedinstvo na Kosovu i Metohiji – zaključio je Todić.

Trenutno je relativno mirna situacija u Leposaviću. Građani sa kojima su razgovarali reporteri Pinka ističu da su uznemireni i uplašeni zbog jučerašnje brutalne akcije koju su sprovel pripadnici ROSU.

Podsetimo, juče je uhapšeno 28 soba, od toga 19 policajaca. Većina uhapšenih su srpske nacionalnosti.

#Leposavić

#Zoran Todić

'