AKTUELNO

Direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" Saša Milovanović povodom usvojenih izmena Zakona na inicijativu fondacije Tijana Jurić kaže da je ta tragična priča porodice Jurić na neki način dobila srećan kraj.

- Strašno je da poslanici nisu došli da glasaju za taj zakon. Ovo se tiče dece, budućnosti i onih koji vrše teška krivičan dela. Oni nisu došli da podignu ruku, pa se vratili svom protestu. Mislim da bi građani više cenili da su se pojavili, glasali, pa se vratili svojim protestima – kazao je Milovanović za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, gospodin Jurić je sa pravom ogorčen na one koji su, kako kaže, podržavali taj zakon kada im je odgovaralo.

Foto: TvPink Printscreen

- Kada im nije odgovaralo oni su bežali. Sada se vodi polemika da u Evropskoj uniji nema primera za doživotne kazne, jer, kao, treba da postoji nada za onog ko je osuđen. Onaj ko je silovao dete sa smrtnim ishodom, po mom mišljenju, ne može da se resocijalizuje. Silovao je i ubio dete, kraj. Mora da bude zatvoren zauvek – smatra Milovanović.

Prema njegovim rečima, nisu došli da glasaju o ubicama trudnica i dece.

- Sve ide ka tome da oni hoće da se sklone od svih bitnih stvari, stoje sa strane, pa kažu da oni koji rade ne rade baš dobro – kazao je Milovanović.

Novinar Milan Mišić kaže da je struka trebalo da se izjasni na javnoj raspravi i da se jedan deo nje protivio.

Foto: TvPink Printscreen

- Javna rasprava je zamenjena peticijama ljudi – kazao je Mišić.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Krivično delo

#Saša Milovanović

#Zakon

'