AKTUELNO

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković (SDPS) rekao je danas, povodom najavljene sednice o KIM, da bi svako ko je odgovoran prema građanima trebalo da toj sednici prisustvuje, a da od predsednika Aleksandra Vučića očekuje da čuje više o geopolitičkoj poziciji Srbije i o stanju na terenu.

Ovo je politička tema broj jedan koja se tiče budućnosti Srbije, kaže Marinković za Tanjug, i dodaje da too što će se o KiM govoriti 27.maja u skupštini govori o odgovornosti predsednika Vučića, s obzirom da je on pokrenuo niz aktivnosti na rešavanju tog pitanja.

On je ističe da od onih koji su izabrani voljom građana očekuje da budu stalno u parlamentu bez obzira o kom se zakonu radi i koja tema je u pitanju, a pitanje KiM je, napominje, svakako važno za budućnost.

Marinković očekuje da će Vučić predstaviti situaciju na terenu, kao i u međunarodnoj zajednici, te da će sa poslanicima razgovarati “kako na najbolji način i u interesu zemlje da se ponašamo”.

SDPS, kaže, podržava predsednika Vučića kada je reč o njegovom zalaganju u cilju ostvarivanja regionalne stabilnosti, jačanju dijaloga i svemu onome što čini za mir i ekonomski napredak.

- On je dokazao da se svakodnevno bori za interese naše zemlje i potpuno ćemo ga podrzati u njegovoj proceni sta je najbolje uraditi za našu zemlju. Lično bi mi bilo jako žao da ideja o razgraničenju sa kosovskim Albancima ne bude u opticaju, jer bih ga i lično i kao poslanik i potpredsednik parlamenta tu snažno podržao - rekao je Marinković.

Kako kaže, to je jedna od najboljih opcija koja bi Srbiji obezbedila mir I stabilnost.

#Aleksandar Vučić

#Skupština Srbije

#Vladimir Marinković

'