AKTUELNO

Ministar je prihvatio njegovu ostavku.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio ostavku državnog sekretara Aleksandra Jablanovića zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih.

- Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu o pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gde je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste - rekao je Vulin Tanjugu nakon obilaska Gerontološkog centra u Mladenovcu.

On je kazao da je konstatovano da je to urađeno mimo odgovarajućeg pravilnika koji reguliše upotrebu službenih vozila. Ministar je naveo i da je nakon toga prihvatio ostavku državnog sekretara Jablanovića, koji je prihvatio odgovornost za to što je ustupio vozilo Ministarstva rada licima koja na to nisu imala pravo.

- Ovo je prekršaj zbog kog nikoga u državnoj upravi ne biste mogli da otpustite i za koji ne znam da je bilo ko otpušten, pa čak i u nekom privatnom preduzeću, ali Jablanović nije običan zaposleni - dodao je Vulin.

Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista rekao je da je Jablanović političar, državni sekretar i da baš zbog toga što je član njegove partije i zato što mu je prijatelj "bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je poverena, kao i o ugledu Ministarstva".

On je naveo da Jablanović nema baš nikakve veze sa delima svoga brata, ali da će o tim delima svoje mišljenje i konačnu reč dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji.

- Jablanović je dopustio sebi da pogreši i da službeno vozilo stavi na raspolaganje nekome ko na to nema prava - rekao je Vulin. On je naveo da zna da će ovo biti posebno neobično nekim partijama bivšeg režima koje "nikada nikoga nisu kažnile za mnogo veće i ozbiljnije prekršaje", dodajući da se po tome sadašnja vlast razlikuje od njih.

- U Ministarstvu rada niko nije i ne može da bude zaštićen ukoliko neko napravi bilo kakav prekršaj. Jablanović je podneo ostavku, ja sam tu ostavku uvažio i što se Ministarstva rada tiče, ta priča je završena - zaključio je Vulin.

A.V.

#Aleksandar Vulin

#Ministarstvo za rad | boračka i socijalna pitanja

#Ostavka

'