AKTUELNO

Gosti Novog jutra složili su se da niko od pripadnika dela opozicije nije pomenuo Srbe koji su protestovali protiv izgradnje mini hidroelektrane u Štrpcu, a koje je ROSU rasterivala biber sprejom i palicama, ali su umeli da brane pekara iz Borče, čiji je radnik provocirao svojom fotografijom na društvenim mrežama simbolom Velike Albanije.

Narodni poslanik Vladimir Đukanović smatra da SzS-a malo, malo demonstrairaju protiv izgradnje tih mini-hidroelektrana, a nismo čuli ni jednu rečenicu da budu na strani Srba iz Štrpca koje je ROSU rasterivao palicama.

Foto: TvPink Printscreen

-Oni bi verovatno bili na strani ROSU, jer znaju da idu kod nekog pekara iz Borče, čiji je radnik isprovocirao javnost zato što je napravio simbol orla rukama i to objavio na društvenim mrežama - rekao je Đukanović za Pink i naglasio da svaki građanin Srbije treba da bude zaštićen.

-Niste se setili da pošalje humanitarnu pomoć - ni jednu kiflu, perecu Srbima na KiM, niste se setili da osudite divljaštvo od juče, ali ste išli u pekaru da branite nekoga ko je prvi isprovocirao javnost tim gestom, ali umete da osuđujete da je ovo šovinistička zemlja - poručio je Đukanović misleći na pripadnike dela opozicije.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović podseća da taj gospodin "dobri pekar" se vadio da je njegov brat zaposlen kod njega i da nema veze sa tim, ali da je taj list objavio fotografiju, kako upravo on fotografiše svog brata.

Foto: TvPink Printscreen

-Tako da je on vrlo svesno učestvovao u provokaciji, a njega brane Balša Božović, Marinika Tepić i ostali - napominje on.

-Ti političari su potrčali da brane tog pekara dok su jeli beplatan burek kod njega, dok Srbima su lomili noseve u Štrpcu, a niko od njih nije se setio da ode da pomogne tim ljudima. Sunarodnici tog pekara bučeni u ROSU su lomili noseve Srbima koji su protestovali - naglasio je Milovanović.

Kako smatra, tu se vidi jedna vrsta bezobzirnosti prema srpskom narodu.

-Niko od tih političara nije se setio nešto o tome da kaže. Zamisliite da neko od Srba dole na KiM ima svoj STR i sa bratom pokazuje tri prsta, šta bi bilo s atim ljudima, da li bi neko reagovao? ROSU bi učestvovao u uništenju te prodavnice i tih ljudi - zaključio je on.

#Albanija

#SZS

#Srbija

'