AKTUELNO

Svi, ali doslovno svi Albanski političari sa Kosova su uključeni u ratne zločine. Zemlje sveta su zbunjene jer nemaju sa kim da razgovaraju, rekao je Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti”.

Vujičić je, komentarišući Veseljija koji je izjavio da Priština traži od SAD da osudi zločine Beograda, istakao da to, nažalost, nije ništa novo.

- Veselji je svakako terorista i treba da odgovara za zločine, ali ni to nažalost nije ništa novo, ali ni ne znači apsolutno ništa. Međutim, ni Tramp, ni njegov administracija nisu uopšte srećni zbog ovog načina lobiranja - rekao je Vujičić.

Kako kaže, oni očigledno, ipak, nisu u stanju da prekinu ovu suludu priču.

- Svi koji treba da znaju, znaju. Albancima su kola krenula nizbrdo. Sve je manje političara koji žele da razgovaraju sa njima. Svi, ali doslovno svi su uključeni u ratne zločine. Sve zemlje sveta su zbunjene jer nemaju sa kim da razgovaraju – rekao je Vujičić.

Komentarišući teroristički napad u Šri Lanki, Vujičić je rekao da je ovaj događaj sve šokirao, da je situacija dramatična, ali i da tek treba da se vidi šta se zaista tu dogodilo.

Foto: TvPink Printscreen

- Šri Lanka je zemlja gde većinom žive budisti i koja je poznata po tome da je najčistija zemlja na svetu. Kome je smetalo 17 odsto hrišćana? Odakle ratnici Islama opet u Šri Lanci? Tek će da se vidi... – rekao je Vujičić.

Kako dodaje, to je jedna socijalistička, veoma siromašna zemlja, i dodaje da se plaši da je u pitanju geopolitička priča i buđenje nekih novih tenzija.

- Bliski istok se ne smiruje, naprotiv, evo dolaze i kod nas. Imamo vest da je 110 džihadista na Kosovu. To su oni ljudi koji su prethodno otišli sa Kosova, koji su organizovano otišli, i sada se isto tako i vraćaju - rekao je Vujičić.

On je istakao da je na Kosovu najveće uporište terorizma i džihadizma u Evropi.

- Cela ta organizacija je nasleđe Al Kaide. Nije to ništa novo, sve se radi po jednoj matrici koja je kod nas na Balkanu patentirana - rekao je Vujičić.

#Kosovo

#Politika

'