AKTUELNO

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ sa žaljenjem konstatuje da u današnjem “vokalnom nastupu” Veljka Mijailovića, velikog vođe Policijskog sindikata Srbije, nema više ničega što bi moglo da nas iznenadi.

- Čuli smo opet od svega pomalo iz serije njegovih prethodnih „nastupa“, u kojima naravno nema S od sindikalnog, ali zato ima svega političkog na pretek. Današnji “novitet” je Mijailovićevo briljiranje sa tvrdnjom da se “danas tendenciozno uništava policija“. I to Mijailović reče, a ne trepnu - navodi se u saopštenju i dodaje:

Zanimljivo - nije mislio da se policija uništava u prethodnim vremenima, kada su mu politički drugari i saborci iz današnje opozicije bili na vlasti, a policajci svakodnevno obavljali posao u pocepanim uniformama, čizmama, vozili se u krševima od automobila starim po 14 godina i jedva sastavljali kraj sa krajem.

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ smatra da nije, jer, kako kažu, su to za njega bila lepa vremena.

- Za razliku od poštenih i profesionalnih policijskih službenika, on je itekako lepo živeo, kao što živi i sada. Oglašava se danas, i to kada je policija dobila nova vozila, uniforme, čizme, opremu, rekonstruisane stanice, nove mlade kolege, povećanje plata... Šta o Veljku Mijailoviću govori to što misli da su bolji uslovi rada za policajce zapravo uništavanje policije, i to “tendenciozno uništavanje”? Govori mnogo. Na prvom mestu i to zašto ga je napustilo članstvo i zašto mu više niko živ ne veruje da se bori za prava policajaca - navodi se u saopštenju i dodaje:

Danas i sam priznaje da nije uspeo da skupi ni članove svog sindikata na protest ispred MUP-a, ali u zanosu svog „vokalnog nastupa“ navodi da će pozvati građane da mu se pridruže. Ostaje nam samo da mu predložimo da izađe na izbore, oproba se konačno u „svojoj pravoj struci“ i proveri koliku podršku naroda uživa.

#Policija

#Veljko Mijailović

'