AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odlučio je da sutra tačno u 11 sati i 55 minuta započne štrajk glađu u Skupštini Srbije zbog nasilja koje nad Srbijom sprvode fašista Boško Obradović i tajkuni Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

Kako je potvrđeno u Pokretu socijalista, Vulin se na ovaj dramatičan korak odlučio zbog nasilja koje nad Srbijom kontinuirano sprovode fašista Boško Obradović i tajkuni Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

Vulin će o ovoj svojoj odluci u narednim satima obavestiti svoje najbliže saradnike u ministarstvu odbrane, ministre i premijerku Vlade Srbije, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se saznaje, Vulin je odlučan u nameri da štrajkuje glađu sve dok Obradović, Đilas i Jeremić ne prestanu da sprovode nasilje na većinskom Srbijom.

Štrajku glađu ministra Vulina tokom sutrašnjeg dana i u subotu, planira da se pridruži tridesetak poslanika vladajuće većine u Skupštini Srbije.

Da je Vulin ozbiljan u svojoj nameri govori podatak da je on u leto 2003. godine posle protesta zbog hapšenja i izručenja majora Veselina Šljivančanina Haškom tribunalu u pritvoru štrajkovao glađu čak tri nedelje. Tada su vladajući "dosovci" bili prinuđeni da Vulina puste iz pritvora u strahu da bi zbog štrajka glađu mogao da umre.

Podsetimo, štrajk glađu planirali su i lideri Saveza za Srbiju. Njihova ideja bila je da tokom "finalnog protesta" u subotu upadnu u Dom narodne skupštine i započnu štrajk glađu. Ne zna se da li će oni ostati dosledni u toj nameri.

#Aleksandar Vulin

#Glad

#Štrajk

'