AKTUELNO

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević govoreći o odnosu Amerike prema Srbiji i pitanju Kosova, rekao je da su oni sada malo “promenili ploču” kada je u pitanju naša zemlja i ovaj deo Balkana.

- Sa dolaskom Trampove adimistracije oni tu imaju fleksibilniji odnos nego njihovo prethodno rukovodstvo, koje je bilo isključivo kada je u pitanju Kosovo. Sada imamo situaciju da Albanci pokazuju neposlušnost prema ovoj državnoj administraciji, kao i da su više puta javno ukoreni - naglašava Lađević za Pink.

- Amerikancima je dosta i znaju da imaju čime da ih ucenjuju, a njihova 'omča oko vrata' su upravo terorističke akcije koje su sprovodili na Kosovu u kojima su ubijali na hiljade nedužnih ljudi - istakao je Lađević, dodajući da je sada došlo vreme da i oni završe u Hagu.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, njihova isporuka je već počela i oko 100 terorista OVK treba da se nađe u haškom sudu.

Novinar i publicista Borislav Lalić ocenjuje da je Kosovo decenijama veliki problem Srbije i  "sizifovski kamen" koji naša zemlja nosi na ramenima.

Foto: TvPink Printscreen

- Na žalost pitanje Kosova ne rešava samo Srbija, Kosovo kao tzv. država nastalo je voljom SAD, koji su ušli u jedan rat da bi postalo odvojena država, da bi tamo imali svoju bazu i povezali taj čitav svoj lanac svoje transferzale od Gibraltara preko svih južnih obala mediterana do Turske - istakao je Lalić.

Što se tiče današnje politike SAD prema KiM, kako ocenjuje Lalić,  postoji jedna vrsta dvojnog kanala - postoje restovi Klintonove politike u SAD koji su stacionirani u američkoj adimistraciji.

-Bilo bi iluzorno od njih da promene ploču i da počnu drugačije da ramišljaju o KiM, oni brane 'svoje delo' koje je Klinton napravio sa svojom administracijom - kaže Lalić.

Kako dodaje, Tramp je, sa druge strane, uveo neke drugačije tonove u svoju spoljnu politiku.

Što se ukidanja taksi tiče, Lalić ocenjuje da SAD govore da se ukinu takse i albanski političari ih ne ukidaju.

-Te poruke koje stižu iz Vašingtona ili su labave, ili nisu iskrene ili su taktičke - zaključuje on.

#Kosovo

#SAD

'