AKTUELNO

Trener košarkšsa Partizana Andrea Trinkijeri još jednom je ponovio da je polufinalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde kao boks meč i poželeo da u majstorici bude sportska i muška borba, ali bez "udaraca ispod pojasa".

- Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo visok momenat za srpsku košarku i bio sam u pravu. Poslednje četiri utakmice su se sve rešile na jednu loptu, a to niko u Evropi nema. Bila su taktička nadmudrivanja, talenta igrača, publika... Mislim da je važno za srspku košarku da postoji ta kompeticija. Imamo fantastičnu vizit kartu - rekao je Trinkijeri novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Italijanski stučnjak još jednom je opisao susret sa večitim rivalom kao boks meč.

- Kako sam rekao, ova serija je boks meč. Prva runda je bila za Zvezdu, u drugoj smo mi uspeli da budemo bolji. Treća i poslednja biće "all in". Moraš biti agresivan i jako pametan. Obožavam boks, jer je plemenita veština, i samo nadam da neće biti udaraca ispod pojasa. Zzelim da na tome bude fokus. Da bude prava sportska utakmica, muška. Nisam iz Beograda, nisam kompletno sa Balkana, ali ako ne galamim, ne čupam kosu, to ne znači da ja ne primetim stvar - rekao on.

Trinkijeri je naveo da mnogo godina u ovom poslu i da je mnogo toga video.

- Nije ekskluziva pritisak u Srbiji, ali je ovde malo brutalnije, ovde je malo više krvi. Samo se nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koje imaju težak posao, a to su sudije. Svi smo videli prvu utakmicu i sudije su osetile pritisak, jer bio je brutalan pritisak. Samo želim da ne bude još jedan Belošević koji je u nekim situacijama bio pod pritiskom. Ne kažem da je lako, to je veoma teško preživeti - rekao je Trinkijeri i dodao da pritisak nije samo u jednoj stvari, akciji, već u celoj utakmici.

On je objasnio i kako se njegova ekipa priprema da bude još bolja, mentalno, taktički, fizički.

- Cilj nam.je bio da igramo treću utakmicu, svaki put smo se malo približili, svaki put smo skratili distancu od Zvezde. A onda majstorica, da svi uživaju - rekao je trener crno-belih i dodao da ne zna da li će se majstorica završiti nekim "nokautom" ili u poslednjim sekundama.

Trinkijeri nije želeo da komentariše stvari koje se dešavaju izvan terena, pre svega saopštenja oba kluba.

- Mogu da pričam samo o stvarima na terenu. Zasad sam za to zadužen. Znate moj stav. Ja pričam o tome kako je lopta okrugla, koliko može da odskoči. Ali je jedno moram da kažem. Saopštenje 1. aprila da Ostoja (predsednik Mijailović, prim. aut) ide posle majstorice u fudbal je vrhunska šala. Još uvek uživam - rekao je on.

Trinkijeri nije želeo da komentariše zdravstveni bilten ekipe, jer kako je rekao nešto mora da da ostane i za susret sa medijima u petak.

Meč između Crvene zvezde i Partizana se igra u subotu 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

#Andrea Trinkijeri

#KK Partizan

'