AKTUELNO

Gradski odbor Srpske napredne stranke poručio je danas, kako je navedeno, "Đilasovom DS-u", da je krajnje neumesno da medije komentarišu oni koji su nasilno upali u zgradu RTS-a, pretili zaposlenima testerama i koji su u vreme svog mandata bili glavni urednici u medijima i određivali podobne i nepodobne sagovornike.

Podovom zahteva DS-a za obustavljanje politički motivisanih napada na medije koji su, kako je navedeno, "proteklih dana kulminirali pretnjama upućenim na adresu novinske agencije Beta i N1", GO SNS ocenjuje da je licemerno da oni koji su držali monopol u medijima i tako zarađivali milione i za vreme čije vlasti su nepodobni novinari ubijani, danas drže moralne pridike.

- Neistine koje su danas izrekli demantovane su tvrdnjom čoveka koji je priveden zbog tzv. napada na Janjića, jer su oni, kako i sam kaže, dugogodišnji prijatelji. Evidentno je da predstavnicima Saveza za Srbiju savest nije mirna, kada čak i u komunikaciji poznanika vide pretnje", piše u saopštenju GO SNS.

Kako se dodaje, "lažna briga, izvrtanje činjenica i manipulacija, to je suština njihovog saopštenja, ali drugo ne možemo očekivati od sledbenika Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza", napominju beogradski naprednjaci.

U saopštenju se podseća da je, prema tvrdnjama NUNS-a, 2008. godine bilo je zabeleženo 69 napada na novinare, a tokom prošle godine, svega sedam slučajeva.

#Dragan Đilas

#SNS

'