AKTUELNO

Nakon kvadrilaterale i sastanka ministara, biće upriličena konferencija za medije na kojoj će se obratiti premijekra Rumunije, predsednik Srbije, premijer Bugarske i premijer Grčke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj poseti Rumuniji, gde će se sastati sa predsednicima vlada Rumunije Viorikom Dančilom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovom.

Sastanak predstavnika Visokog saveta za saradnju Rumunije, Srbije, Grčke i Bugarske biće održan u Bukureštu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Tokom boravka u Bukureštu, predsednik Srbije sastaće se i sa potpredsednikom Turske Fuatom Oktajom, navedeno je u saopštenju.

Sastanci će biti održani u Palati Snagov u blizini Bukurešta. Vučića i delegaciju Srbije će u palati Snagov dočekati premijerka Rumunije Dančila.

Zatim će uslediti zajednički sastanak predsednika Srbije Vučića sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke.

Istovremeno će biti održan i sastanak potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa ministrom infrastrukture i transporta Grčke Hristosom Spircisom, ministrom transporta Rumunije Rzvanom Kukom i ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Ivajlom Moskovskim.

Nakon kvadrilaterale i sastanka ministara na konferenciji za medije obratiće se premijekra Rumunije Dančila, predsednik Srbije Vučić, premijer Bugarske Borisov i premijer Grčke Cipras.

Vučić će posle konferencije imati bilateralni sastanak sa premijerkom Rumunije, a zatim i bilateralni sastanak sa potpredsednikom Turske Fuatom Oktajom.

#Aleksandar Vučić

#Bukurešt

'