AKTUELNO

- Ako se u Srbiji održe vanredni izbori biće na hiljadu incidenata, a verovatno i žrtava – izjavio je za Glas Amerike lider SzS Dragan Đilas. To je za glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Informer“ Dragana J. Vučićevića znači samo jedno, da opozicija sprema haos i nasilje.

-Oni spremaju za taj 13. april spremaju nasilje. Obradović i Đilas pripremaju nasilni scenario u Beogradu, oni pripremaju scenu ukrajinskog majdana u Beogradu – ocenio je Vučićević.

-Obradović je na sastancima najužeg rukovodstva Dveri govorio da je potrebno maksimalno radikalizovati proteste, da je potrebno reprizirati majdan. Majdan su demonstracije u Kijevu 2014., posle kojih je u Ukrajini počeo krvavi građanski rat – ističe Vučićević.

Foto: TvPink Printscreen

Nasilan dolazak na vlast onih koji nemaju većinu, sprovodi se godinama, objašnjava makedonski novinar Vasko Eftov i poručuje da je dovoljno da za to imaju podršku zapada. -Kod nas je sve počelo 2014. godine kada Zoran Zaev nije priznao rezultate izbora, pa onda dolazi radikalizacija političke situacije, odjednom se odlažu izbori – kaže on.

- Makedonski scenario traje nekoliko godina. Tačno je da Vučić ima podršku građana, ali kod makedonskog scenarija nije bitno ko ima podršku građana, već ko ima podršku američke ambasade i međunarodne zajednice – istakao je Eftov.

Lideri SzS Đilas, Jeremić i Obradović nasiljem pokušavaju da prikriju činjenicu da zapravo nemaju odgovor ni na jedno pitanje od Kosova i Metohije do ekonomije.

-Savez za Srbiju objavljuje na Tviteru telefone novinara Javnog servisa i poziva građane da zovu, kancelarije tih novinara i da ih verbalno maltretiraju, pa im daju primer kako to može da zvuči. Posle upada i tih motornih testera umesto da shvate svoju grešku da shvate da su u ofsajdu, da su u teškom faulu oni namerno nastavlju. - kaže marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

-Čini mi se da nam je potreban jedan razuman dijalog, za smirivanje strasti, izbegavanje svake vrste ovakvih uznemirujućih tonova - rekao je novinar Apostolovski.

A osim toga što nasiljem pokušavaju da prikriju nedostatak političkih ideja i rešenja lideri SzS time pokrivaju i rupe u vlastitim biografijama.

#Dragan Đilas

#Izbori

#SZS

'