AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položili su danas venac na spomen-obeležje posvećen Milici Rakić, povodom Dana sećanja na žrtve bombardovanja tokom NATO bombardovanja 1999.godine.

Vesić je istakao da ubistvo male Milice Rakić i druge dece oslikava bezumnost rata i težinu zločina koji je NATO počinio prema narodu Srbije u agresiji 1999. godine.

On je podsetio da je u tom zločinu stradalo oko 2.500 ljudi, da je njih 6.000 je povređeno, dok je procenjena materijalna šteta prema našoj zemlji od 30 do 100 milijardi američkih dolara.

Foto: Goran Vesić

- Mi smo danas tu da vodimo politiku koja će obezbediti da se našoj zemlji više nikada ne desi da bude na meti bilo koga. Da imamo dovoljno snažnu i vojsku i policiju, koja će da odvrati bilo koga od namere i da pomisli da može da napadne našu zemlju. Mi smo na tom putu zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije – ukazao je Vesić.

Foto: Goran Vesić

On je zaključio da je naša zemlja okrenuta budućnosti, razvoju i boljoj perspektivi za našu decu, i poručio da nikada ne smemo da zaboravimo agresiju i žrtve koje su se desile tog proleća 1999. godine.

Foto: Goran Vesić

#Goran Vesić

#NATO

'