AKTUELNO

Članovi gradske organizacije Pokreta socijalista Beograda danas su u centru grada organizovali akciju "Slikom protiv bombi" povodom 20 godina od NATO agresije na Srbiju.

Predsednik beogradskog Pokreta socijalista prof. dr Nebojša Petrović poručio je da Pokret socijalista ne može i nikada neće zaboraviti NATO agresiju na našu zemlju.

- Dvadeset godina posle otpočinjanja agresije NATO alijanse na Srbiju, Pokret socijalista poručuje da ne možemo da zaboravimo i da nikada nećemo zaboravite rušenje naše lepe Srbije. Ne možemo da oprostimo, jer je za oproštaj potrebno pokajanje, a prvi korak u pokajanju jeste izvinjenje - rekao je on.

Da bi oproštaj bio moguć, kaže Petrović, potrebno je da se NATO i sve zemlje koje čine tu alijansu, a koje su učestvovale u bombardovanju naše Srbije izvinu zbog stotina ubijenih i povređenih, nedužnih civila.

- Da bi oproštaj bio moguć potrebno je da se NATO i sve zemlje Alijanse izvine građanima Srbije zbog rušenja njihovih kuća, mostova, bolnica, zbog bacanja kasetnih bombi na njihove gradove, zbog trovanja zemlje osiromašenim uranijumom - kazao je Petrović.

Da bi oproštaj bio moguć, Petrović je dodao da je potrebno to jednostavno, ali neophodno: izvinite.

Članovi PS su zaključili da dolaskom Aleksandra Vučića na vlast Srbija po prvi put sme da kaže da je NATO izvršio agresiju na Srbiju i da se tek dolaskom Vučića na vlast dostojanstveno i slobodno obeležava 24. mart, navedeno je u saopštenju.

#NATO

#bombardovanje

'