AKTUELNO

MUP je saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali i priveli više osoba, zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih dela i prekršaja tokom sinoćnjeg upada pristalica Saveza za Srbiju u zgradu Javnog servisa tokom današnjeg skupa ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Zbog sumnje da su sinoć uneli motornu testeru u zgradu Javnog servisa i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M. Č. (1977) i M. P. (1976).

Policija je privela i U. S. (1994) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Javnog servisa.

Takođe, zbog napada na ovlašćeno službeno lice privedeni su A. N. (1984), V. J. (1976) i M. M. (1995). Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i naneli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (1992) koji je, kako se sumnja, danas na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika. O svemu su obaveštena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje.

Prekršajni sud: Jedan osuđen, četvorica čekaju presude

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu Javnog servisa.

Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je tinejdžer osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi".

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović.

#Hapšenje

'