AKTUELNO

Član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Goran Vesić osudio je danas fizički napad na aktivistkinju Inicijative ''Ne davimo Beograd'' Kseniju Radovanović od strane nasilnika koji je bio u društvu predsednika PSG Sergeja Trifunovića.

Vesić je zahvalio policiji na brzoj reakciji i hapšenju.

-Najoštrije osuđujem, u ime Grada Beograda, napad na građanku Kseniju Radovanović koji se dogodio tokom protestnog marša žena, 8. marta u našem gradu. U Srbiji i Beogradu svako ima pravo da slobodno izražava svoje mišljenje ili protest, ako se ne slaže sa nekom pojavom u društvu - rekao je Vesić za Studio B.

Foto: Media Centar Beograd, e-stock Danijel Milutinović

On je istakao da Ksenija Radovanović nije istomišljenik gradske vlasti po mnogim pitanjima i podsetio da je na prošlim izborima predvodila listu koja je bila protiv liste SNS, koja je pobedila, ali da to ne znači da bilo ko ima pravo da je fizički maltretira i da joj osporava pravo da izražava svoj stav.

-Sramotno je ono što je Kseniji uradio nasilnik koji se nalazio u društvu Sergeja Trifunovića, lidera jedne opozicione stranke. To pokazuje da Trifunović vređa žene bez obzira da li je u pitanju Maja Gojković, Ana Brnabić ili Ksenija Radovanović. To govori kakvo nam društvo nasilja i netolerancije prema neistomišljenicima nudi Trifunović - rekao je Vesić.

On je zahvalio beogradskoj policiji na brzoj reakciji i hapšenju nasilnika.

-Tako smo pokazali da nećemo tolerisati nasilje bilo koje vrste u našoj zemlji - poručio je Vesić.

#Goran Vesić

#Napad

#Sergej Trifunović

'