AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas italijanskog premijerom Đuzepeom Konteom, koji boravi u jednodnevnoj poseti Beogradu.

Predviđeno je da se nakon sastanka Vučić i Konte obrate medijima.

Konte je prethodno razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, koja ga je uz najviše počasti dočekala, prvo na aerodromu "Nikola Tasla", a zatim i ispred Palate Srbija. Konte, inače, prvi put od stupanja na dužnost dolazi na Zapadni Balkan, a poseta Srbiju mu je prva bilateralna poseta jednoj evropskoj zemlji od početka godine.

Foto: Tanjug

Predviđeno je da se nakon sastanka Vučić i Konte obrate medijima. Uoči Konteove posete, Vučić je u intervjuu za italijansku agenciju Ansa rekao da je podrška zvaničnog Rima ključna za ekonomiju Srbije, evropski put naše zemlje ali i rešavanje pitanja Kosova.

On je ocenio da je mudra odluka predsednika italijanske Vlade da poseti Srbiju i Balkan uprkos problemima sa kojima se suočava Unija, pogođena izvesnim zamorom i slabim entuzijazmom za dalje proširenje.

-S velikim poštovanjem i interesovanjem očekujem premijera Kontea - rekao je Vučić i dodao da je ta poseta od izuzetne važnosti, da predstavlja izuzetnu čast i da će Srbija učiniti sve kako bi bila uspešna.

Foto: Tanjug

Italija je drugi ekonomski partner Srbije, a robna razmena premašila je prošle godine četiri milijarde evra.

#Aleksandar Vučić

#Italija

#Premijer

#Sastanak

'