AKTUELNO

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači i kopredsedavajući tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, Fatmir Ljimaj i Sspend Ahmeti potvrdili su danas spremnost za poštovanje zahtva SAD za suspenziju nametnutih za sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

Tači, Ljimaj i Ahmeti su to potvrdili u razgovoru sa američkim zvaničnicima Nacionalnog saveta za bezbednost, Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta, preneo je prištinski Zeri.

Oni su, navodi se, izrazili spremnost da postupe po zahtevu SAD za suspenziju taksi i nastavak dijaloga sa Beogradom. Napominje se da su izrazili istovremeno zabrinutost zbog, kako se tvrdi, "agresivnih akcija Beograda".

Na sastanku je, stoji u saopštenju, bilo reči o nastavku dijaloga sa Beogradom i postizanju sveobuhvatnog sporazuma, a zajednički zakljucak je da bi "sporazum trebalo da bude konačan uz međusobno priznanje".

Dodaje se da je Tači ponovio da Priština ni po koju cenu i ni pod kojim okolnostima neće dopustiti da odnosi i posebno prijateljstvo sa SAD bude narušeno.

#Kosovo

#Takse

'