AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je na skupu u Pančevu, u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, da se u Srbiji više ne vodi politika od danas do sutra, kao što ni građani više ne žive od danas do sutra, a da su promene koje su do toga dovele počele 2014. godine, kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao premijer.

Brnabić je podsetila da je kampanja na inicijativu predsednika "Budućnost Srbije" započela u Vranju, gde je na skupu građanima Pčinskog okruga kazala koliko je do 2014. godine zemlja bila devastirana i koliko su je zgazili oni koji su do tada bili na vlasti.

- Svaki dan mogu da navodim primere koliko ih ništa nije zanimalo, koliko ih nije zanimala, kao ni građani, koliko ih nisu zanimale bolnice, škole, putevi, da li mladi odlaze i da li porodice imaju budućnost. Sve je to počelo da se menja kada je Vučić postao premijer i kada se videlo da Srbija može da pobeđuje i da se takmiči sa najbolji, kao i da ima potencijal da pobeđuje najbolje - kazala je premijerka.

Kako je navela, postavljenjem kamena temeljca za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, sadašnja vlast pokakazala je da ispunjava obećanja.

Brnabić je istakla da opozicija koja se predstavlja kao "alternativa" sadašnjoj vlasti u svom novom dokumentu, koji se zove "ugovor sa narodom", ne kaže šta će biti sa Srbijom, da li ih interesuje Evropska unija, šta će biti sa Kosovom i Metohijom, niti kako će se Srbija pozicionirati u sve komplikovanijim međunarodnim odnosima.

Foto: Tanjug

Kaže da jedan deo njih je oduvek samo interesovalao da se bave svetskim problemima, a Srbija je za njih bila samo jedna stanica i sredstvo da dođu do svog cilja, a Vučić im tada nije bio diktator, već su tražili njegovu podršku.

Drugi deo te opozicije čine oni koje interesuje samo novac, kojima je vlast bila poluga da dođu do bogatstva, kazala je Brnabić i dodala da treći deo čine oni koji sami sebe nazivaju ljotićevcima, a koji nisu, niti znaju šta je Srbija.

- To je licemerje, bahatost, neodgovornost - istakla je Brnabić i dodala da za sadašnju vlast nikada nijedna stvar koja je trebalo da se uradi nije bila mala, te da se i ona i predsednik Srbije bave i najmanjim stvarima.

Predsednik se lično bavi preparcijalizacijom zemljišta u Pančevu da bi što pre došli novi investitori i da bi se obezbedilo još barem jedno radno mesto, navela je premijerka.

- Ponosni smo što radimo za naše građane, ne postoji veća čast od toga, želimo da vidimo Srbiju koja pobeđuje. Budućnost Srbije nije politika linča, vešala nisu slika Srbije, uvrede nisu rečnika Srbije, a pretnje nisu manir. Budućnost Srbije je da radimo, stvarimo, verujemo, pobeđujemo, a to možemo samo ako nastavimo kao do sada da dajemo sve od sebe i da radimo zajedno - zaključila je Brnabić.

#Ana Brnabić

#Pančevo

'