AKTUELNO

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, osudila je pretnje upućene sinu predsednika Srbije na društvenim mrežama.

- Posle niza uvreda i verbalnih pretnji predstavnika opozicije upućenih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, sada imamo najstrašnije pretnje upućene deci i isticanje vešala na protestima, što je nedopustivo. Pozivam nadležne institucije da reaguju i privedu pravdi nasilnike koji prete porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića - kaže Mihajlovićeva. Ona je istakla da je pravo svakog da podrži ili ne podrži politiku koju vodi Srpska napredna stranka, ali da niko nema pravo da preti nasiljem, naročito deci političkih protivnika.

- U Srbiji mora da prestane stvaranje klime u kojoj je postalo sasvim običajeno pretiti nekome smrću samo zato što se ne slažeš sa njegovom politikom. Politika nije arena za nasilnike, već mesto za borbu ideja i programa. Srbija nije i neće biti zemlja nasilnika i svima koji to čine zna se gde im je mesto - u zatvoru - istakla je Mihajlovićeva.

Sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilu, pretnju vešanjem na banderi uputio je S. M. koji se na Fejsbuku slikao sa automatskim oružjem.

#Zorana Mihajlović

'