AKTUELNO

Zoran Babić neće više obavljati funkciju direktora "Koridora 10", potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za Pink.

Zoran Babić je potvrdio u da podnosi neopozivu ostavku na tu funkciju posle saobraćajne nesreće u kojoj je, kako podseća, jedna osoba izgubila život.

- Izgubljen je jedan ljudski zivot. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku - izjavio je Babić.

On je istakao i da za njega kao člana i kao funkcionera Srpske napredne stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nije potreban nikav poziv, ni naredba.

- Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti - rekao je Babić.

On je napomenuo da je to razlika koju Srpska napredna stranka, vođena Aleksandrom Vučićem, pravi u našem društvu i našoj državi.

- Nama se ne naređuje, mi znamo šta treba da činimo - ističe Babić.

Budućem direktoru Koridora Srbije želi, kako je naveo, uspeh u radu i što manje teških momenata, a predsedniku, stranci i Srbiji "stoji na raspolaganju", naveo je Babić.

Ovu vest prethodno je za Pink potvrdio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Istraga se vodi i u ovom trenutku, rade se sva neophodna veštačenja. Svakako da će sve biti dostupno javnosti, svaki deo te istrage jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo i nesumnjivo da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo “Koridora” neprilagođenom brzinom ušlo u deo gde se nalazi naplatna rampa i udarilo dva vozila koja su se nalazila ispred njih - rekao je Stefanović.

Dodao je da će Zoran Babić će podneti ostavku na mesto direktora “Koridora 10” i više neće obavljati ovu funkciju.

- On nema ličnu odgovornost jer nije upravljao vozilom, ali uzevši u obzir da je u ovoj saobraćajnoj nezgodi došlo do smrtne posledice čini mi se da je to logičan potez - rekao je Stefanović.

Foto: Informer

Babićevom vozaču je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna, a povređeno pet osoba.

Nesreća se dogodila 31. januara na deonici auto-puta Niš - Leskovac, na naplatnoj rampi Doljevac.

#Zoran Babić

'