AKTUELNO

U severnom Kosovske Mitrovice, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručio je danas ključeve 24 stana u dve stambene zgrade.

Zgrade su sagrađene sredstvima vladine Kancelarije, a namenjene su za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica, kao i stambeno ugroženo domicilnom stanovništvu.

Ključeve stana broj jedan Đurić je uručio Kseniji Janković, koja je sa sinom koji boluje od autizma, ćerkom i suprugom, do sada živela u nehumanim uslovima.

Foto: Tanjug

Đurić je poručio porodicama koje su se uselile u svoje nove domove da je danas veliki i lep dan za sve njih i dodao da je ukupno završeno 48 stana.

- Ovde smo da predamo vama ključeve, ali i da poručimo svim drugim Mitrovčanima, kao i našim sunarodnicima na KiM, da ćemo nastaviti sa stambenom izgradnjom dok svaka naša porodica na KiM ne bude imala krov nad glavom - kazao je Đurić.

Foto: Tanjug

Naveo je da se izgradnja novih stanova na KiM radi brže nego u bilo kojem drugom delu Srbije.

- Danas ste vi ti koji dobijate krov nad glavom, ali krov nad glavom će dobiti i svi drugi kojima je tako nešto potrebno - kazao je Đurić.

Zahvalio je porodicama koje se danas useljavaju na tome što čuvaju svoje porodice u složenom vremenu u južnoj pokrajini.

Foto: Tanjug

- Ko ovde nije bio, nije video i osetio šta ova zemlja znači i šta svima nama donosi i u našim srcima predstavlja, verovatno ne može da razume zašto se toliko borimo i zašto toliko nastojimo da opstanemo na prostoru koji je duhovni, istorijski i lični zavičaj svakog Srbina - istakao je Đurić.

Poželeo je sve najlepše porodicama i da u novim domovima vaspitavate divnu decu, uče ih ljubavi i poštovanju prema svojim bližnjima, prema ljudima različitih kultura, vera i svega drugog, a iznad svega da čuvaju svoj identitet, svoj ponos i svoje srpsko ime.

#Kosovo i Metohija

#Kosovska Mitrovica

#Marko Đurić

'