AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bila istorijska za nasu zemlju, kao i da predstavlja potvrdu ugleda predsednika Aleksandra Vučića i Srbije u međunarodnoj zajednici.

On je gostujući na Studiju B naveo da skoro da nema tako malih država u svetskim okvirima, kao što je naša, čiji predsednik ima čast i privilegiju da se često viđa sa najvažnijim svetskim državnicima, prenosi Beoinfo.

- Ovo je bio petnaesti susret Putina i Vučića, a sa kineskim predsednikom i premijerom predsednik Srbije sastao se jedanaest ili dvanaest puta. Da ne pominjemo koliko je susreta bilo i sa Angelom Merkel i zvaničnicima iz Brisela - rekao je Vesić i u kazao da ne postoji predsednik male zemlje koji ima takav intenzitet sastanaka i kontakata sa najvažnijim državnicima sveta.

- To je posebno važno za malu zemlju poput naše, jer na taj način bolje štitimo naše političke i ekonomske interese - rekao je Vesić. Vesić je dodao da je dolazak predsednika Putina najpre potvrda i priznanje Srbiji, a sa druge strane svaki međunarodni kontakt Aleksandra Vučića pre ili kasnije završi se ekonomijom.

- Juče je potpisano više od 20 ekonomskih sporazuma. Na osnovu njegovih međunarodnih kontakata Srbija dobija investicije. Juče je dogovoreno VIŠE OD 500 miliona evra investicija. Na ovaj način rešavamo svoje ekonomske probleme - naglasio je Vesić.

On je dodao da je predsednik Vučić uveo novu praksu u srpsku politiku da osim što se kao predsednik bavi diplomatijom i međunarodnim odnosima, bavi se i time da obezbedi posao za srpsku privredu i investicije u Srbiju.

- Za uspešnost u tome dokaz je i činjenica da smo mi zemlja koja je prolše godine privukla više investicija nego sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno - naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio i da je Vučić dobio uveravanja sa najvišeg mesta, Rusije kao stalnog člana Saveta bezbednosti, da će stati iza Srbije kada je reč o rešenju problema Kosova i Metohije.

Problem koji postoji više od stotinu godina Srbija rešava, dodao je Vesić, štiteći naše političke, ekonomske, kulturne i istorijske interese.

- Ovo je bila istorijska poseta za Srbiju. Broj ljudi bio je impresivan, a svi koji su došli pokazali su da podržavaju politiku predsednika Vučića, što se na kraju krajeva vidi na izborima. Građani su tako dali podršku i njemu u politici koju sprovodi - zaključio je Vesić, saopštio je Beoinfo.

#Goran Vesić

#Vladimir Putin

'