AKTUELNO

Izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandata Vojske Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin, i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, priredili su večeras u Domu Garde u Topčideru prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

Vulin je čestitao prisutnima novogodišnje i božićne praznike i istakao da će se u ovoj godin nastaviti ono što je započeto 2012. godine - proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije, a mnoge stvari uspešno privesti kraju.

- 2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove. Očekujemo da ćemo sklopiti sporazume o kupovini bespilotnih letelica, da ćemo nastaviti da se razvijamo i opremamo po projektu 1500, da će svaki naš vojnik biti opremljen i boljim i novijim naoružanjem, i novim uniformama - rekao je ministar Vulin.

On je dodao da će u 2019. godini Vojska Srbije nastaviti da jača i da se razvija i da će i u novoj godini, kao i u ranijim, ali i u onim godinama koje tek dolaze, biti oslonac svoje države, zemlje i naroda.

- Vojska Srbije - jaka, sigurna i zadovoljna, vojska je koja je u stanju da čuva mir. Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se s vama ponaša i govori jezikom sile. Moćna Vojska Srbije može da garantuje i mir i stabilnost i sigurnost, sve ono što Srbija jeste - istakao je ministar odbrane.

On je naglasio da je svaki pripadnik Vojske Srbije ono najvažnuje i najdragocenije što Vojska Srbije ima.

Foto: Tanjug

- Premda smo srećni zbog novih helikoptera, migova, tenkova, BRDM-ova, pušaka i uniformi, najsrećnijim nas čini ako je pripadnik Vojske Srbije siguran i zadovoljan - rekao je Vulin.

- Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru, kako treba i kako zaslužuje jedan veliki i hrabri narod koji je dovoljno glava dao u beskrajnim i bezbrojnim ratovima koje su započinjali i tražili drugi, a on u njima učestvovao zato što je živeo na ovom parčetu zemlje - rekao je ministar.

- Svim pripadnicima Vojske Srbije, svim građanima Srbije želim uspešnu i iznad svega mirnu godinu, godinu u kojoj ćemo raditi, godinu u kojoj ćemo stvarati, godinu u kojoj ćemo pobeđivati. Živela Vojska Srbije, živela Srbija - zaključio je Vulin.

Foto: Tanjug

Svečanosti su prisustvovali ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne ličnosti iz javnog života.

Večerašnju svečanost upotpunili su svojim nastupima Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Prikazan je i film, u produkciji Vojnofilmskog centra "Zastava film“, koji ukratko predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnim godinama.ž

#Aleksandar Vulin

'