AKTUELNO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je izjava Nasera Orića da predsednik Aleksandar Vučić želi njegovu glavu laž, te da u Srbiji on nikoga ne zanima.

- Nama je stalo do odnosa sa Bošnjacima i do mira u BiH i zato kažem da Naser Orić nikoga u Srbiji ne zanima, samo nas zanima da on bude pravosnažno osuđen - rekao je Vulin novinarima u Beogradu na predstavljanju rezultata rada ministarstva odbrane.

On je podvukao da je Orić neosuđeni ratni zločinac, kriminalac, a sada, kaže, i lažov.

- To je laž sa ciljem da se sukobi u BiH i sa Srbijom stvore i uvećaju. On je lice iz krimogene strukture i nije predmet naše službe bezbednosti, jer treba da odgovara pred pravosudnim organima i žao mi je što to nije urađeno - naveo je ministar.

Kako kaže, Orić je ranije govorio kako često dolazi u Srbiju kod prijatelja sa kojima ide u lov, zabavlja se, a sada govori da u Srbiji žele da ga ubiju.

- Želi da privuče pažnju i da mu se možda dodeli državno obezbeđenje, da ne plaća svoje privatno ili da se zaštiti od svojih prijatelja kriminalaca - ocenio je Vulin.

Vulin navodi da Srbija ne ugrožava bezbednost Orića niti joj pada na pamet.

- Posebno mislim da pitam organe Bosne i Hercegovine kada misle da izađu sa istinom o tome ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića. Posebno, pre nego što počnemo da pričamo o ovakvim glupostima i fantazijama kriminalca i ratnog zločinca, želim da ih pitam ko je pokušao da ubije predsednika Aleksandra Vučića i kada misle to da nam kažu - istakao je ministar odbrane.

On je dodao da je Naser Orić neosuđeni ratni zločinac koji je optužen sa živim svedocima da je "svojom rukom ubijao ljude, da je iskopao oči sudiji Iliću pre nego što ga je zaklao.

- On nije nikakav ratni komandant, on je ratni zločinac, znamo da je kriminalac i čujemo da je lažov. Ssta da vam kažem, bolesne fantazije ovog čoveka možda ne bi trebalo ni komentarisati, ali zbog mira na prostoru BiH, zbog odnosa Srba i Bošnjaka do kojeg je nama stalo, jer mi hoćemo mir i sigurnost na prostoru BiH još jednom želim da ponovim da Naser Orić nikoga u Srbiji baš nimalo ne zanima osim što nas zanima pravosuđe BiH i međunarodno pravosuđe koje ovom dokazanom ratnom zločincu nikada nije uspelo da donese nijednu jedinu presudu - naveo je on.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić

#Naser Orić

'