AKTUELNO

Od sutra počinju novogodišnji koncerti koji će trajati tri dana, rekao je Vesić.

“Begoradska zima“ je u toku, a deca sa roditeljima imaju prilku da da uživaju u raznim novogodišnjim sadržajima koje im grad nudi. Ogranizatori su spremili razna iznenađenja za decu svih uzrasta.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za „Žikinu šarenicu“ rekao je da ove godine prvi put napravljeno klizalište oko fontane, koje je nepravilnog oblika.

- Tu je klizalište, sankalište, gejming zona, imamo binu na kojoj će se održavati koncerti. Trg Nikole Pašića je postao jedno od mesta u Beogradu koje će biti puno dece i to je naš cilj, da tokom „Beogradske zime“ imamo program koji je namenejn upravo deci - rekao je Vesić, dodajući da su ove godine orgnzatori  pripremili preko 200 programa koji su besplatni za sve.

Vesić je dodao da od sutra počinju i novogodišnji koncerti koji će trajati tri dana.

Foto: TvPink Printscreen

- Prvog ćemo imati koncert klasične muzike u 14 sati ispred Doma Narodne skupštine , 31. decembra, za doček, imamo program za svačiji ukus. Tog dana biće Haris Džinović, Bajaga, Saša Kovačević, Dejan Petrović sa svojim bendom, a 30. je dan koji je namenjen mladima sa raznim dižejevima - rekao je Vesić.

Pevačica Ana Stanić  rekla je da će ona nastupati na koncertu klasične muzika, i kako dodaje, koncert će biti nesvakidašnji.

- Sinfonijski sastav pod vođstvom Saleta Sedlara, gde će biti nas nekoliko izvođača. Pevaćemo i pop pesme uz pratnju sinfonijskog orekstra. Imaće i deo koncerta gde će biti klasična mzika. Sigurna sam da će sve biti divno - dodala je Stanić.

Božićno selo biće isped Hrama i počeće 3. januara, a kako Vesić kaže, cilj je da ovo selo postane tradicija „Beogradske zime“.

- Deci je tada potreban sadržaj, ako uzmemo u obzir da je raspust. Prošle godine smo organizovali ovo seoce, i to se pokazalo kao pun pogodak. Ove godine će trajati do 27. januara i tu imamo program koji je više usmeren verskim praznicima - ističe Vesić.

#Goran Vesić

'