AKTUELNO

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas budžet za 2019. godinu koji u ukupnom obimu iznosi oko 123 milijarde dinara čime je prvi put gradski budžet veći od milijardu evra. I današnje zasedanje obeležili su incidenti koje je izazvao Savez za Srbiju.

Budžet prestonice za 2019. godinu je prema rečima gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića realan, uravnotežen i usmerena na ulaganja u kapitalne projekte, ali i socijalno odgovoran i brine o potrebama Beograđana.

- Ono što je najvažnije za nas kao odgovornu gradsku vlast je da pravimlnim raspoređivanje sredstva zadovoljimo većinu korisnika gradskog budžeta - naveo je Radojičić.

Raspravu o budžetu obeležili su incidenti. Najpre je lider Savez za Srbiju Dragan Đilas šefa odborničke grupe SNS- a Aleksandra Mirkovića prekidao tokom izlaganja i nazvao za magarcem.

Nakon toga je odbornik Savez za Srbiju Nikola Jovanović je članici gradskog veća Eeleni Biljić rekao da je idiot.

- Ja sam zgrožena, ja nešto ovako u životu doživela. Na moje pitanje zašto nas nazivate idiotima Dragan Đilas i njegova odbornička grupa da od reaguju da odgovore: Zato što nam se može - navela je Biljić.

Na meti lidera Saveza za Srbiju našao se i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Mogli ste da vidite da mi je pokazao omču oko vrata i rekao zadaviću te ovim šalom. To inače verovatno misli pošto sam nosi šal kada sam bio u garaži koji ono oteo i napravio svoju privatnu garažu i tako izgleda demokratija Dragan Đilasa - naveo je Vesić.

Iz SNS-a kažu da odbornici Saveza za Srbiju nisu podneli nijedan amandman predlog budžeta i da to govori da oni na sednicu nisu došli da raspravljauu o tom aktu već da izazivaju incidente.

#Dragan Đilas

'