AKTUELNO

Novinar Olivera Miletović ocenjuje da se protiv Srbije sprovodi udruženi zločinači poduhvat, čiji režiseri ne sede ni u Prištini, ni u Skoplju...

-  Celu situaciju treba posmatrati u širem kontekstu. Slažem se sa ocenom da je na delu udruženi zločinački poduhvat protiv Srbije. Imamo ničim izazvano neprijateljstvo Makedonije, Crne Gore, Hvatske koja hapsi petoro Srba u Vukovaru nakon 27 godina, oslobađajuću presudu Naseru Oriću, činjenicu da ne dozvoljavaju da se stavi zasrava Republike Srpske u BiH, hapšenje četvoro Srba na Kosovu i Metohiji i pokušaj ubistva jednog od njih - navela je Miletović gostujući u emisiji „Pravac“.

Kako navodi, sve ovo podseća na 1998. godinu kada je u Vašingtonu održan jedan veoma važan sastanak:

- Tu su bili predstavnici opozicije iz Crne Gore, sa KiM, Makedonije i Srbije. Donet je zaključak da je režim jak i da ga opoziija ne može sruštiti nikakvim protestima na ulici i odlučeno da je ide na dezintrgraciju Srbije preko Crne Gore i preko KiM. Čini mi se prisustvujemo nekom sličnom scenariju. Režiseri ovog udruženog zločinačkog poduhvata ne sede ni u Skoplju, ni u Prištini nego znamo gde... i to je razlog zašto opozicija ne sme da se oglasi o svim tim pojavama -

Foto: RTV Pink

Prema njenoj oceni, u trenutku kada se sve ovo dešava, kada je situacija na KiM više nego dramatična, kada su Srbi ugroženi, nevorvatno je ćutanje onih koji govore o demokratskim pravima i slobodi.

- Da li je moguće da se na protestu niko nijie osvrnuo ni na jednu od ovih stvari? Kada vi svedete vašu kompletnu priču na vladajući režim i jednog čoveka, meni to govori da je to neinteligentno, kao i da se iza toga kriju zle namere - istakla je Miletović.

Navodi da je to jedan od razloga što je protest prošao kao što je prošao, te da su Srbi državotvoran i slobodarski narod koji prepoznaje da je delikatan trenutak.

'