AKTUELNO

Pokret socijalista ocenio je danas lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću sve više smeta to što je Srbija mudrom politikom Aleksandra Vučića izborila pravo da o svojoj budućnosti i razvoju odlučuje samostalno, a posebno to što se u Srbiji pita njen narod, a ne stranci.

- Podsećamo Jeremića da Srbija nije više zemlja sa početka 2000-tih godina kada su njegove kolege dosovci i on išli po svoja mišljenja u strane ambasade i kada su, da bi opstali na vlasti godinu više, strancima davali i ono što od njih niko nije ni tražžio - navodi se u saopštenju PS.

Kako kažu, Jeremić svoju držžavu predstavlja kao najgoru, kuka i moli za pomoć strance, ali zato umanjuje nasilje i probleme sa kojima se naš narod na Kosovu i Metohiji suočava, ismevajući realan strah i bojazan Srbije za svoj narod.

Jeremić, kako navode u PS, nije osetio potrebu da ukažže strancima da je naš narod na KiM ostao bez hleba i lekova, ali je zato osetio potrebu da, po ko zna koji put, opljuje svoju držžavu i oteža svom narodu što više možže.

Jeremić je na tribini Saveza za promenu u Leskovcu rekao, između ostalog, rekao da su u konačnoj fazi tajni pregovori o tome gde treba da prođe međudržavna granica između Srbije i buduće "Republike Kosovo", te procenjuje da će predsednik Srbije nakon toga krenuti u razgradnju Republike Srpske, kako bi, za međunarodnu zajednicu, i dalje igrao ključnu ulogu.

#Pokret socijalista

#Vuk Jeremić

'