AKTUELNO

Pripadnici Rosu u ranim jutarnjim satima upali su u Severnu Mitrovicu i uhapsili četvoricu Srba koje su prethodno tukli kundacima i nogama.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je pozvao građane na uzdržanost nakon brutalnog upada do zuba naoružanoih pripadnika ROSU.

Simić je naveo da su u akciji ROSU privedeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić i Saša Ćurčić. Kako kažu članovi njihovih porodica, oni su privedeni uz neviđeni teroror.

Dragišu Markovića su tukli kundacima pred decom, rekao je Simić. Kako je dodao tenzije su na najvišem nivou.

Simić je zatražio da četvorica Srba bez odlaganja budu puštena i vraćena porodicama jer je, kako kaže, uveren da nema razloga za hapšenje.

Foto: Informer

Albanski specijalci iz jedinice ROSU sa više od 40 vozila ušli su rano jutros u Kosovsku Mitrovicu i uhapsile dve osobe srpske nacionalnosti.

Uhapšeni su policajac Dragiša Marković i Saša Ćuričić. Pripadnici Rosu upali u njihove stanove, brutalno ih tukli puškama i nogama i odveli ih u nepoznatom pravcu.

Kako mediji navode, pripadnici ROSU su opkolili zgradu u kojoj živi potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić i iz te zgrade izveli jednu osobu sa lisicama na rukama.

U četiri sata jutros u Severnoj Mitrovici su se oglasile sirene za uzbunu.

Pripadnici ROSU su na sever Kosova upali pod izgovorom da tragaju za osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića.

Foto: Informer

Sirene u Kosovskoj Mitrovici čule su se punih sat vremena.

Čuli su se rafalni pucnjevi.

Foto: Informer

Stanje na severu Kosova je napeto.

Rakić: Pozvao Kfor da objasni građanima šta se dešava

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić je rekao da su pripadnici ROSU uhapsili dve osobe. On je pozvao Kfor da dođe u severni deo Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomeranja snaga pripadnika Rosu. Na Trgu kod spomenika caru Lazaru okuplja se veliki broj građana koji su, kako kaže Rakić, uznemireni zbog jutrošnjih dešavanja. Rakić je pozvao građane na uzdržanost. "Sramna je medijska kampanja pojedinih medija u Srbiji koji su juče napali predsednika Vučića jer je rekao da se snage Rosu spremaju da upadnu u severni deo Kosovske Mitrovice", istakao je Rakić.

Albanski specijalci upali su prostorije privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu. Prema našima saznanjima, hoće da uhapse Miloša Dimitrijevića.

KPS je ušao u službene prostorije najverovatnije sa namerom da uhapse predsednika tog privremenog organa Miloša Dimitroijevića. Dimitrijević je na putu ka kancelariji i očekuje se da će ga tamo uhapsiti. On je juče na sastanku sa predsednikom Srbije najavio da nema nameru da skine srpske tablice sa svog vozila

#Kosovo

'