AKTUELNO

Specijalno tužilaštvo iz Prištine zvanično je zatražilo od srpske policije da sasluša lidera PSG Sašu Jankovića u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saznaje list "Informer".

Kako je potvrđeno ovom listu, šiptarski tužioci traže da Janković bude saslušan jer, kako navode, imaju "ozbiljne indicije" da bi on mogao da zna važne činjenice o ubistvu lidera Srba sa severa Kosova.

- Albanci traže da Janković bude što pre saslušan i da im zapisnik o njegovom saslušanju bude dostavljen u najkraćem roku. Zahtevaju da Jankovića ispitamo o svim saznanjima koja on ima o ubistvu Ivanovića. Kao razlog za saslušanje navode njegove izjave u medijima o ovom ubistvu, ali tvrde i da imaju podatke iz istrage koji ukazuju da bi Janković mogao da bude važan svedok!?! - prenosi izvor "Informera".

Prema njegovim rečima, srpska policija postupiće po zamolnici prištinskih tužilaca.

- Iako se ovde najverovatnije radi o političkoj provokaciji, mi ćemo obaviti razgovor sa Jankovićem. Nikako ne želimo da nas Priština na bilo koji način tereti ili optužuje da kočimo istragu ubistva Olivera Ivanovića. Srbiji je u interesu da se to ubistvo što pre rasvetli - objašnjava sagovornik ovog lista.

#Priština

#Saša Janković

'