AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kineskim ambasadorom Li Mančangom o odnosima dve zemlje i zahvalio Kini na podršci u pogledu Kosova.

Vučić je na sastanku zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu i ambasadoru Liju na podršci Kine u očuvanju teritorijalnog integriteta, kao i u protivljenju da Kosovo postane član Interpola, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

- Srbija i njen narod neizmerno cene ulogu predsednika Sija u unapređenju međusobnih odnosa i vas Ekselencijo molim da prenesete izraze najveće zahvalnosti predsedniku Kine - rekao je Vučić.

On je posebno zahvalio predsedniku Siju, Kini i delegaciji te zemlje pri Interpolu koja je pružila bezrezervnu podršku, u poštovanju međunarodnog prava, uprkos brojnim pritiscima pojedinih zapadnih zemalja da sruše integritet Srbije i omoguće članstvo Kosova u Interpolu, navodi se u saopštenju.

Foto: Pink.rs

Vučič i Li su razmotrili sve zajedničke projekte u oblastima kineskih investicija i daljeg unapređenja trgovinske razmene dveju zemalja.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Li Mančang

#ambasador

'