AKTUELNO

Najbolji srpski teniser nije uspeo da po peti put osvoji turnir u Parizu.

Ovoga puta Nole je izgubio od Rusa Karena Hačanova sa 2:0 posle skoro 2 sata igre, u kojoj su znaci prehlade i umora posle još jednog antologijskog duela sa Federerom bili više nego vidljivi.

Sam put do finala turnira na kojem nikada ranije nije gubio Novak je morao da prokrči upravo preko Rodžera Federera kojeg je u polufinalu pobedio sa 2:1, pa su baš iz tog razloga, pre ovog susreta, odmor, ali i psihološka priprema bili od presudnog značaja za dolazak na tron.

Sa druge strane, ruski teniser savladao je Dominika Tima sa 2:0, a u odlučujućem setu 6:1, a sama činjenica da spada u grupu "mladih lavova" svetskog tenisa, ukazivala je da je rival kojeg bi svakako trebalo poštovati.

Na samom početku obojica tenisera započela su asom svoje servise. Novak je prvo osvojio poen na svoj, da bi već u prvom gemu, na servis Hačanova, imao brejk loptu. Ipak, Rus je nekako uspeo da se izvuče i osvoji prvi poen na meču.

Propušteno, Novak je nadoknadio prilikom sledećeg gema kada je servirao Rus, koji ovog puta nije uspeo da se izvuče. Novaku je bio otvoren put do osvajanja prvog seta, naročito jer je i prilikom svog servisa za potvrdu brejka imao 30:0.

Ali, Hačanov je uspeo da veže nekoliko poena i ekspresno vrati brejk i nagovesti veliku borbu u finalu. Do kraja seta, Novak je donekle uspeo da stabilizuje igru.

Tako je bilo do 5:5 kada je Novak posle 40:30 stao i dozvolio Rusu da izvuče ono najbolje iz sebe i napravi drugi brejk na meču koji je na svoj servis samo potvrdio i osvojio prvi set na meču.

I drugi set nije počeo onako kako je Đoković želeo. Već pri rezultatu 1:1 Hačanov je napravio novi brejk. Đoković je bio prinuđen da juri prednost protivnika, a znaci umora i prehlade bili su više nego vidljivi. U tim momentima, Hačanov je pogađao nemoguće udarce.

Sličnu igru nastavio je do kraja seta. Novak je svim silama pokušavao da se vrati u meč, napravi brejk i preokrene ga u svoju korist, ali je Rus uspeo da odoli naletima Novaka i dođe do jedne od najvećih pobeda u svojoj karijeri.

Da podsetimo, ovo je prvo finale turnira u Parizu koje je Novak Đoković izgubio, ali će uprkos porazu od ponedeljka biti prvi teniser sveta, što mu je i primarni cilj.

#Novak Đoković

#Pariz

'