AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je večeras u četvrtfinalu savladao Hrvata Marina Čilića 4:6, 6:2, 6:3

Meč je trajao dva sata i deset minuta nakon kojih je Đoković povećao prednost nad hrvatskim teniserom na 16:2.

Obojica tenisera su bila sigurna u prva četiri gema, a prvu brejk priliku na meču imao je Čilić, u petom gemu. Đoković se tada odbranio i poveo sa 3:2, ali nije uspeo isto da ponovi i u devetom gemu. Hrvatski teniser je oduzeo servis Đokoviću, a potom je potvrdio brejk i poveo sa 1:0.

Hrvat je tako prekinuo Đokovićev niz od 30 uzastopno osvojenih setova. Đoković je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, pa je brejkovića u četvrtom i osmom gemu obezbedio igranje odlučujućeg seta. Treći set nije dobro počeo po Đokovića pošto je Čilić u trećem setu stigao do brejka, ali je od ponedeljka ponovo prvi igrač sveta već u narednom odgovorio istom merom.

Brejk odluke Đoković je napravio u osmom gemu, a potom je u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale. Đoković će se za plasman u finale Pariza boriti protiv pobednika poslednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Japanac Kei Nišikori.

Srpski teniser protiv obojice ima pozitivan učinak - u mečevima sa Federerom 24:22, a 15:2 protiv Japanca.

#Novak Đoković

'