AKTUELNO

Novak Đoković je poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza rezultatom 3:0 (6:2, 6:2, 7:6 (7:4) ).

Nije Novak uspeo da osvoji svoju 25. grend slem titulu, osmu u Londonu, a mora se priznati da je protiv sebe imao fantastičnog rivala.

Đoković je došao na Vimbldon rovit, samo mesec dana nakon operacije kolena i nije imao snage da napravi čudo.

Posle meča je sportski čestitao Karlosu.

- Bilo je veoma "vruće" danas. Naravno, nije rezultat koji sam želeo, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa nije bio dovoljan sa moje strane. Moram da odam priznanje Karlosu koji je imao sve danas, nivo, servis. Probao sam sve, uspeo sam da se vratim posle tri meč lopte, ali nisam uspeo. Čestitam mu, igrao je neverovatan tenis i potpuno zasluženo pobedio. Takođe, želim da čestitam njegovom timu, radite neverovatan posao. Tenis nije šou samo jednog čoveka, svi ste zaslužni, imaćete još mnogo uspeha u budućnosti.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

O povredi kolena. Bio si u finalu svake godine od 2018.

- Moram da budem ponosan, razočaran sam kada razgovaramo 10 minuta nakon kraja meča. Ako se osvrnemo na nekoliko pooslednjih nedelja, šta sam sve prošao sa svojim timom i familijiom. Moram da budem zaddovoljan, Vimbldon je moj dečački san. Ponekad je činjenica da sam ovde sama po sebi važna, blagosloven sam svaki put kada kročim na ovaj teren, ja sam i dalje dečak koji živi svoj san!

Najveća zahvalnost timu i porodici!

- Hvala mom timu, supruzi, volim te, hvala što me podržavaš. Hvala mojoj divnoj deci Tari i Stefanu, hvala što mi svaki dan donosite osmeh na lice. Divno je što su uz mene, ponosan što sam otac dva mala anšela. Oni sve više vole tenis. Ne znam da li ima želju da nastavim trenersku karijeru, ali Stefane, ako baš želiš da igraš tenis, biću tu uz tebe.

Hvala svima što su bili uz mene, idemo dalje - zaključio je Novak!

Autor: Jovana Nerić