AKTUELNO

Novak Đoković dao je izjavu na Vimbldonu koja je uzburkala javnost. Posle pobede protiv Holgera Runea stao je pred kamere i isprozivao sve koji su pokazali nepoštovanje i koji su se nesportski ponašali tokom meča.

Kratko i jasno ih je poslao na spavanje i rekao im "laku nooooooooć". Njegove reči odzvanjaju i dalje širom sveta i citirali su tu izjavu mnogi, posebno po društvenim mrežama.

Tako je britanski "Skaj sport" pokušao da izmeni njegovu izjavu i da doda reč koju on nije izgovorio. Želeli su time verovatno dodatno da izazovu bes od strane onih koji ne vole Srbina, ali nisu uspeli. Dodali su reč "veliki" (igrač) u izjavu kojom je govorio o sebi i to je ubrzo primećeno, mnogi su ih zbog toga isprozivali.

"Svim onim ljudima koji su izabral da pokažu nepoštovanje prema velikom igraču, u ovom slučaju prema meni, želim laku nooooooć", napisali su na zvaničnom profilu "Skaj sporta", samo što je Novak izgovorio "nepoštovanje prema igraču".

Brzo su se javili Đokovićevi navijači i istakli da nije veličao sebe, apelujući da prenesu izjavu onako kako je i izrečena. Došlo je dotle da ih je i Tviter ispravio i naglasio da to nije rečeno.

Autor: Dubravka Bošković