AKTUELNO

Ivana Španović je svetska šampionka! Naša najbolja atletičarka osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Birmingemu!

Španovićeva je pre dva dana došla u Birmingem, ali je bilo mnogo problema u organizaciji. Ona je zajedno sa trenerom Goranom Obradovićem zbog lošeg vremena u Birmingemu sletela u Mančester, odakle je vozom u sopstvenoj režiji došla do Birmingema.

Uslovi u hotelu gde je naša atletičarka smeštena su katastrofalni, pa se takmičarke greju fenovima jer grejanje - ne radi!

Vučić čestitao Španovićevoj zlato

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras na svom Tviter nalogu srpskoj atletičarki Ivani Španović osvajanje zlatne medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu. - Zlato Ivane Španović na Svetskom dvoranskom prvenstvu istorijski uspeh za srpsku atletiku! Sve čestitke za zlato i nenadmašan uspeh - naveo je predsednik na Tviter nalogu.

Spisak učesnica: Ivana Španović, Britni Ris, Kristabel Najtli, Mariana Bek, Eloiz Lesor, Lauma Griva, Alina Rotaru, Ksenija Balta, Jasmin Sauseda, Malaika Miambo, Kineša Burks, Sošten Maguenara-Tarum, Kadi Sanja.

UŽIVO: Šesta serija Britni Ris je loše skočila. Ivana je na korak od zlata! Peta serija Ivana Španović ne želi da skače u petoj seriji! Samo jedan skok je deli od zlatne medalje! Četvrta serija Brutalan odgovor Srpkinje Amerikanki i skokom od 6,96 Ivana se vraća na prvo mesto posle četiri serije. Britni Ris skokom od 6,89 preuzima lidersku poziciju trenutno, ali Ivana još nije skakala. Ksenija Balta u četvrtoj seriji je skočila 6,50 metara, njen najbolji skok danas, ali ne i da se umeša u borbu za medalje.

Udovičić Ivani Španović: Svaka čast, šampionko!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je večeras srpskoj atletičarki Ivani Španović na osvajanju prvog mesta na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Birmingemu.- Svaka čast, šampionko! Na ovom najvećem uspehu u istoriji srpske atletike čestitam, pored Ivane, i njenom treneru i celom stručnom štabu i Atletskom savezu Srbije - navodi se u čestitki Udovičića, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Treća serija Završena je "prva runda", dalje ide osam takmičarski koje će do kraja takmičenja imati još tri skoka.

Ivana Španović je prestupila, ali i pored toga ostaje lider nakon tri serije.

Gojković čestitala Ivani Španović

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je atletičarki Ivani Španović osvajanje zlatne medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Birmingemu. - Upućujem Vam najiskrenije čestitke na osvajanju najsjanijeg odličja i ispisivanju nove stranice istorije na Svetskom prvenstvu. Još jednom ste radom i posvećenošću došli do velikog uspeha i na najbolji način predstavili Srbiju. Svaka čast! - navodi se u čestitki, saopštio je Parlament.

Burks bolja nego u drugoj seriji, ali nedovoljno dobra, skočila je 6,71 metar. Nemica Moguenara Tarum koja je posle dve serija bila druga je kiksnula, prestupila je u trećoj seriji, a ni Amerikanka Britni Risa nije uspela da pripreti našoj Ivani skokom od 6.77 metara.

Foto: Tanjug

Druga serija I Ivana je bila loša u drugoj seriji. Letela je do 6,74, ali je i pored toga zadržala prvo mesto posle dve serije. Burks je podbacila u drugoj seriji, skočila je samo 6,51. Nemica Sošten Maguenara-Tarum briljirala je u drugoj seriji, skočila je 6.85, i probila se na drugo mesto, dok je Riz išla do 6,61 i bila izuzetno nezadovoljna.

Mihajlović: Čestitke zlatnoj Ivani Španović

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je večeras srpskoj atletičarki Ivani Španović na osvojenoj zlatnoj medalji na Svetskom dvoranskom takmičenju u Birmingemu. - Upućujem iskrene čestitke našoj zlatnoj Ivani Španović, povodom osvajanja najsjajnijeg odličja na Svetskom prvenstvu u Birmingemu. Draga Ivana, današnjim uspehom pričinila si nam svima veliku radost i dokazala da jedino predan rad, vera u sebe i želja za postignućem definišu naše granice - poručila je Mihajlovoć.

Prva serija Ivana Španović u prvoj seriji je skočila 6.89. Preuzela je naše kraljica lidersku poziciju posle prve serije. Druga posle prve serije je Kvaneša Burks Burks sa 6,81 metar, dok je treća braniteljka zlata iz Portlanda Britni Ris a skočila je 6.76 metara.

#Ivana Španović

#Zlato

'