AKTUELNO

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimldona pobedom nad Holgerom Runeom rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:2) .

Prvi set nam je doneo potpunu dominaciju Đokovića koji je za samo 7 minuta poveo 3:0 bez izgublejnog poena. Svaki udarac je funkcionisao, a samo 28 minuta bilo je dovoljno da reši prvi deo igre u svoju korist. Novak se u drugom setu mučio sa stomačnim tegobama, a njegovi navijači su bili zabrinuti. Rune je delovao probuđeno, ali je sve to bilo kratkog daha. Đoković je između gemova pri rezultatu 3:2 otišao do toaleta, vratio se i odmah napravio brejk. Propustio je šest set lopti na servis rivala, ali je uspeo da odservira za prednost od 2:0. Treći set je Nole započeo brejkom, a bilo je samo pitanje vremena koliko će trajati susret. Nestvarno je kako je Novak "crtao" po terenu, sve je funkcionisalo besprekorno, a od povrede kolena koje je operisao pre manje od mesec dana nije bilo ni traga ni glasa. Kako je igrao u uvodnim setovima Novak, nastavio je i u trećem. Brejk u prvom gemu, a onda i sigurna igra na svoj početni udarac.

Još jedan brejk u sedmom gemu označio je i definitavan kraj meča. Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Aleksa de Minora.

Tok meča:

Treći set:

6:2 - KRAJ, velika pobeda Novaka Đokovića!

5:2 - BREJK! Novak je na korak od četvrtfinala! Serviraće u narednom gemu za pobedu!

4:2 - Okliznuo se Novak čak tri puta, u jednom trenutku smo svi bili zabrinuti za njegovo koleno, ali je danas jednostavno predobar! Rutinski osvaja svoj servis.

3:2 - Bez izgubljenog poena Holger smanjuje u trećem setu.

3:1 - Imao je Rune 30:30, a Novak ga je iznenadio odigravši servis-volej. Fantastično miksuje Đoković.

2:1 - Upisuje se Rune u trećem setu. Ono što raduje je da za Novaka nema izgubljenog poena, trči na svaku lopticu i maksimalno otežava svom rivalu, ne dopušta mu da se razigra.

2:0 - Sigran gem za brutalnog Novaka! Kada ovako igra, nije vađno ko je sa druge strane mreže!

1:0 - Brejk Novaka koji sigurno ide ka četvrtfinalu!

Drugi set:

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

6:4 - SET Đoković. Pretio je Rune, imao prvu brejk loptu u meču, ali je Nole pronašao servis i bekhend koji su mu doneli prednost od 2:0.

5:4 - Imao je Nole šest set lopti, ali je Rune uspeo da produži ovaj set. Gledali smo najduži gem ovog meča, a trajao je 8 minuta .

5:3 - Rutinski, to je najbolji opis Noletove igre večeras. Agilan je Novak, kreće se lagano, raznovrsno udara i uživanje je gledati ga!

4:3 - BREJK Đoković! Fantastično igra Nole, stomačna kriza je prošlost! Ukoliko ovako nastavi, neće ovaj meč dugo trajati!

3:3 - Fantastično servira Novak danas, početni udarac mu je veliko oružje. Promašio je dva voleja na mreži,ali je svakako uspeo da osvoji gem.

2:3 - Gem za Runea, a Novak je otrčao u toalet.

2:2 - Izjednačio je Novak u gemovima trećim asom na meču. Novak se drži za stomak, nije poznato kakav zdravstveni problem ima, ali ostaje nada da nije ništa ozbiljnije.

1:2 - Posle uvodne ukočenosti, probudio se Rune koji sada bolje servira. Lak servis gem za njega!

1:1 - Prvi problemi na servis Novaka, Rune je pretio, imao 15:30, ali je dobrim servisima Đoković uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije!

0:1 - Rune siguran na svom servisu, prvi put u ovom meču ima prednost.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Prvi set:

6:3 - SET Novak Đoković. Sigurno igra Nole, funkcionišu svi udarci, a trebalo mu je samo 28 minuta da povede!

5:3 - Uspeva Rune da osvoji gem i ostane u prvom setu. Novak će sada servirati za osvajanje istog!

5:2 - Još jedan servis gem za Šokovića koji je rešio bez problema. Sve funkcioniše u Novakovoj igri, a blizu je osvajanja prvog seta!

4:2 - Novak je pretio, ali je Holger nekako uspeo da osvoji gem i održi neku nadu u prvom setu!

4:1 - Siguran gem za Novaka koji deluje izuzetno raspoloženo!

3:1 - Smanjuje Rune koji je uspeo konačno da osvoji prve poene na ovom meču.

3:0 - KAKVA DOMINACIJA, Novak za 7 minuta vodi 3:0 bez izgubljenog poena!

2:0 - BREJK! Kakav start za Noleta! Runeu ne funkcioniše prvi servis, a Đoković je to iskusno iskoristio! Novak još uvek nije izgubio poen!

1:0 - Lak gem za Novaka, siguran servis, bez izgubljenog poena!

Prvi na servisu novak Đoković!

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Pre meča:

Đoković je do četvrte runde stigao pobedama nad Koprivom (3:0), Fernlijem (3:1) i Popirinom (3:1), a iako je izgubio dva seta u tri prethodna meča, raduje što Đokovića ne muči koleno koje je operisao posle Rolan Garosa, te mu je čak i nastup u Londonu bio upitan.

Što se Runea tiče, on je jedva izbegao eliminaciju u trećoj rundi, a pobedio je 220. tenisera planete Kventina Halisa rezultatom 3:2 u setovima posle prave drame.

Što se tiče međusobnog skora dva tenisera, Novak je u prednosti 3-2, a pobedio je i uposlednjem međusobnom duelu na ATP završnom mastersu u Torinu.

Holger je pobeđivao 2023. godine u Rimu na šljaci, kao i 2022. godine u finalu mastersa u Parizu.

Nisu se sastajali na travnatoj podlozi, a Novak će svakako imati ulogu blagog favorita.

Autor: Jovana Nerić