AKTUELNO

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima počinje danas. Takmičari iz više pd 40 zemalja nadmetaće se za odličja u četiri discipline na pet lokacije. Karte su uveliko u prodaji, a slobodnih mesta je sve manje.

Nemanja Svjetličić, izvršni direktor Evropskog prvenstva u vodenim sportovima, rekao je da prvi put u istoriji imamo čast i zadovoljstvo da organizujemo ovako jednu veliku sportsku manifestaciju.

Za samo pet meseci smo uspeli sve da pripremimo i rekonstruišemo. Imamo četiri discipline: plivanje, sinhrono plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama. Ada Ciganlija je takođe prilagođena u te svrhe i ovo je prvi put da se plivanje u slobodnim vodama dešava u centru grada, takmičari su zaista oduševljeni - rekao je Svjetličić i dodao:
Za seniorsko takmičenje je prijavljeno 2.000 učesnika, a za masters će 9.000 učesnika. Kapaciteti grada Beograda su zaista prebukirani. Mi smo se potrudili da ovo ne bude jedna obična sportska manifestacijam već da ljudi koji nas posete o Srbiji i Beogradu pričaju svima kada se vrate. Ovo je jedna odlična reklama za Republiku Srbiju - rekao je Svjetličić.

Svjetličić dodaje da su karte već u prodaju, a da mesta ima još malo.

Foto: TV Pink Printscreen

Maša Miljanić, članica kreativnog tima, istakla je koliko je ponasna na ceo tim koji stoji iza celog projekta, pa se osvrnula na dizajn samih medalja.

Veliko mi je zadovoljstvo da smo moj tim i ja deo jednog ovako velikog događaja koji našu zemlju predstavlja čitavom svetu. Ponosna sam na to što smo kroz dizajn uspeli da prikažemo neke elemente srpske tradicije i kulture -rekla je Miljanić i dodala:
Na prednjoj strani medalja možemo videti zvanični znak prvenstva koji smo ukrasili sa tri tačke u bojama srpske zastave. Na ivicama medalje nalazi se pet najprepoznatljivijih srpskih šara, odnosno tradicionalnih motiva koje možemo videti na narodnim nošnjama, ćilimima... Zaista smo se trudili da obuhvatimo celu Srbiju. Što se tiče trakica, one se na sportskim događajima uglavnom štampaju, a mi smo se trudili da našu tradicionalnu priču upotpunimo, pa smo odabrali metodu tkanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Miljanić dodaje da su kutiju sa medaljama ponosno poklonili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji se sastao sa zvaničnicima Evropske plivačke organizacije i dao punu podršku celoj organizaciji takmičenja.