AKTUELNO

Srpski teniser bi se u slučaju trijumfa nad Lorencom Muzetijem izjednačio sa Švajcarcem po broju pobeda na grend slem turnirima.

Uspešno je Novak Đoković preskočio drugu prepreku na Rolan Garosu pošto je juče na "Filip Šatrije" stadionu savladao Roberta Karbaljesa Baenu. Srpski teniser će u trećoj rundi grend slema u Parizu igrati protiv Lorenca Muzetija, a najbolji svih vremena će u tom meču imati dodatni motiv da savlada Italijana.

Naime, Novaku Đokoviću je pobeda nad Karbaljesom Baenom bila 368. u karijeri na grend slem turnirima. Uvećao je tako srpski teniser prednost u odnosu na Rafaela Nadaa koji je 314 puta trijumfovao na najvećim smotrama, a ispred Noleta ostao je samo Rodžer Federer.

Eventualnom pobedom nad Lorencom Muzetijem, Novak Đoković bi izjednačio rekord Rodžera Federera po broju pobeda na grend slem turnirima. Bila bi to još jedna potvrda GOAT zvanja za srpskog tenisera, a do kraja turnira Nole bi imao šansu i da se osamostali na vrhu večne liste.

Foto: Tanjug AP/Christophe Ena (STF)

Izvesno je da će kad-tad Novak Đoković postati igrač sa najviše pobeda na grend slem turnirima budući da se Federer pre dve godine povukao u penziju. Iako srpski teniser ove sezone nije na svom nivou, suludo je očekivati da do kraja svoje karijere ne upiše još dve pobede na grend slemovima.

Nadamo se da će mu to poći za rukom već na Rolan Garosu! Srpski teniser ima nekoliko motiva da dogura što dalje u Parizu budući da mu je za ostanak na prvom mestu ATP liste potrebno da stigne makar do finala. Ukoliko ne bude tako, nakon Rolan Garosa će ga prestići Janik Siner.

Uz pomenutih 358 pobeda na grend slemovima, Novak Đoković je zabeležio i samo 49 poraza. Nažalost, najviše njih na Rolan Garosu - 16, a najmanje na Australijan openu - 9.

Autor: