AKTUELNO

Španski teniser Karlos Alkaraz pre nego što je to očekivao eliminisan je sa Mastersa u Madridu i to od Andreja Rubljova u četvrtfinalu. Posle eliminacije Karlitos je govorio o Novaku Đokoviću, ali i povredi koja ga muči.

- Nosiću specijalnu zaštitu na ruci. Videćemo ove nedelje koliko ću se oporaviti. Jedva čekam da u Rimu vidim Đokovića. Nadam se da ću u Italiju doći sa pozitivnim osećajem - počeo je priču Alkaraz, pa se osvrnuo na eliminaciju od Andreja Rubljova u Madridu:

- Kada sam se ujutro probudio, po celom telu sam osećao zategnutost. Podlaktica je opet počela da me boli. Stigao je račun posle napornih mečeva. Neću da umanjim zasluge Rubljova za pobedu, ali bila je to teška partija za mene.

Istakao je kako je imao još jedan problem.

- Psihološki nisam bio na vrhuncu, previše sam se žalio, boli me što nisam iskoristio prilike. Kada protivnik bolje igra, aplaudiraš mu i kraj. Ali kada ja loše igram, kada promašujem, onda nije lako. Andrej daje malo šansi, morao sam da budem psihološki čvršći - otkrio je Karlitos, a zatim dodao da nije razočaran eliminacijom:

- Došao sam u Madrid bez treninga. Zato četvrtfinale i poraz od Rubljova u tri seta nije tako loše.

Autor: