AKTUELNO

Nekadašnja srspka teniserka Jelena Janković živi daleko od očiju javnosti. Povukla se i uživa u penziji, a sada je govorila za slovenački "Dnevnik" o tome kako provodi dane, ali i kako vidi tenis danas kao i igre Novaka Đokovića.

Janković je, za pomenuti medij, istakla da uživa u najlepšoj ulozi u životu, a to je majčinstvo.

- Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost. Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje - započela je nekadašnja prva igračica sveta.

Dotakla se i Novaka Đokovića

- Novak je fenomen, mnogo ulaže u nutricionizam, zdavlje, svoj tim. Sve što je investirao u sebe i svoje voljene, vratilo mu se višestruko. Zato uvek ističem koliko je važno poštovati svoje telo. Život je kratak a sportsko putovanje je samo deo tog putovanja. Teško je i zamisliti kroz šta telo sportiste sve prolazi tokom putovanja, promena vremenskih zona i brojnih mečeva. Ali Novak je pronašao formulu koja sve to dozvoljava. On je neverovatan u svakom smislu. Za njega nema granica - dodaje Janković

Govorila je i svojoj karijeri, kao i o tome za čime žali

- Biti broj jedan na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila - zaključila je Jelena.

Autor: