AKTUELNO

Srpska teniserka Jelena Janković karijeru je završila 2017. godine, a slobodno vreme provodi sa svojom porodicom daleko od očiju javnosti.

Ipak, ona je za slovenački"Dnevnik" tokom boravka u Portorožu tokom konferencije na manifestaciji "Sport menja svet" dala intervju u kojem je otkrila št trenutno radi.

- Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost. Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav.

Jelena se u razgovoru sa slovenačkim kolegama dotakla i Novaka Đokovića.

- Novak je fenomen, mnogo ulaže u nutricionizam, zdavlje, svoj tim. Sve što je investirao u sebe i svoje voljene, vratilo mu se višestruko. Zato uvek ističem koliko je važno poštovati svoje telo. Život je kratak a sportsko putovanje je samo deo tog putovanja. Teško je i zamisliti kroz šta telo sportiste sve prolazi tokom putovanja, promena vremenskih zona i brojnih mečeva. Ali Novak je pronašao formulu koja sve to dozvoljava. On je neverovatan u svakom smislu. Za njega nema granica.

Jelena je govorila i o svojoj karijeri.

- Biti broj jedan na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila.