AKTUELNO

Poslednjih godinu dana vodi se rasprava u pojedinim svetskim medijima ko je najbolji teniser svih vremena, iako je jasno da je to Novak Đoković.

Da je Novak Đoković najbolji teniser koji je ikada igrao tenis, pokazuje i sledeći podatak koji je nedvosmislen. Brojke ne lažu, sa matematikom nema igre, jer se radi o egzaktnoj nauci.

Prema poslednjim dešavanjima u svetu tenisa jasno je da Novak Đoković garantovano ostaje na prvom mestu svetske ATP liste najmanje 418 nedelja. A, to je duplo više od staža Rafaela Nadala kao "broja 1".

Foto: Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

Naime, španski teniser proveo je na prvom mestu ATP liste ukupno 209 nedelja tokom svoje karijere. I druge brojke su brutalne kada je u pitanju odnos Novaka Đokovića i Rafe Nadala.

Srbin i Španac dosad su igrali 59 mečeva, a Đoković je bolji u međusobnom skoru 30:29. Nole ima 24 grendslem titule, više od bilo kog tenisera ikada, a Rafa 22. Đoković je tokom karijere osvojio 98 ATP titula, Nadal 92. Nole je jedini igrač u istoriji koji je osvojio svaki od četiri grend slem turnira najmanje tri puta. Srpski teniser igrao je 36 puta finale na nekom od grendslemova, a Španac 30.

Autor: